Politika

Direktno.rs

23. 12. 2022. 11:29 48

Vladimir Gajić: Ne podržavam imperijalnu politiku Evropske unije!

Potpredsednik Narodne stranke (NS), Vladimir Gajić gostujući u u jednoj televizijskoj emisiji, obrušio se na Evropsku uniju koju je optužio da vodi imperijalnu politiku na Balkanu, rekavši je da na njega nikakav utisak ne ostavljaju subvencije koje dobijamo. Brisel je uporedio sa Centralnim komitetom i boljševicima, a ekonomiju Evropske unije je indirektno uporedio sa planskom privredom koja je postojala u Sovjetskom savezu nakon drugog svetskog rata.

Potpredsednik Narodne Stranke, koji je nekada bio funkcioner Vuka Draškovića, pa potom bio u Demokratskoj stranci, a nakon toga bio blizak sa "Dosta je bilo" Saše Radulovića, za samo jedan minut i četiri sekunde u pomenutoj emisiji izgovorio je toliko negativnih stavova o Evropskoj uniji da bi mu pozavideli i najveći anti-evropljani.

Evo šta je tačno Gajić rekao

- Ja ne podržavam imperijalnu politiku na Balkanu koju sprovodi Evropska unija. Na mene nikakav utisak ne ostavljaju subvencije, pomoć, ja to gledam kao ovaj doskorašnji direktor ovog čuvenog Maks Planka (Institut Max Planck). Kaže, te subvencije, ta materijalna pomoć – to je imperijalni trošak. A neko treba da izračuna kolika je imperijalna renta koja se uzima nazad i šta je od toga veće - rekao je Gajić.

I nastavio u istom stilu.

- Tako da, to je rezultat jedne propagande kako bi mi sad probali (bez Evropske unije), kao neće biti ivesticija, zašto neće biti investicija? Pa valjda ti investitori, pa nije valjda Brisel neki Centralni komitet gde se donosi odluke - svi vi koji ste investirali u Srbiju sutra se spakujte i idite kući. To bi ono onda bila planska privreda, boljševici, valjda su ti investitori došli svojom voljom, otićiće kada budu smatrali da im više nije u interesu da ovde rade – završio je misao funkcioner Narodne stranke (NS).

Da li je ovaj Gajićev intervju nagoveštaj definitivnog otklona Narodne stranke Vuka Jeremića od Evropske unije i nagoveštaj nove, anti-evropske politike ove stranke ili je Vladimir Gajić iznosio svoje privatno mišljenje - saznaćemo uskoro. Svakako, teško je zamisliti da potpredsednik stranke ima privatne stavove koji su u potpunoj suprotnosti sa stranačkim programom i politikom ili pak, da bude toliko neoprezan da u medijima govori ono što nije usaglašeno na stranačkim organima a tiče se ključnih elemenata političkog delovanja.

Reakcija njegovih kolega iz Narodne stranke je za sada izostala

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati