Politika

Direktno.rs

08. 12. 2022. 11:57 3

Rakić: Selaković da se izvini zbog diskriminacije roditelja bez dece

Narodna poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić reagovala je zbog jučerašnjeg skandaloznog govora ministra Nikole Selakovića, u kojem je nedvosmisleno diskriminisao i stavio na stub srama građane i građanke Srbije koji nemaju decu.

- Selaković je poručio građankama i građanima Srbije da su razmaženi i sebični. Kaže, u Srbiji se najviše rađalo kad smo bili najsiromašniji i da to što danas žene ne rađaju šestoro dece nema veze sa novcem, niti sa politikom koju vodi Srpska napredna stranka. Dok je hvalio svoju stranku i prebacivao odgovornost na građane, a posebno žene u Srbiji, izgleda da je zaboravio kako se ova država odnosi prema majkama i deci koja su protivzakonito izbačena iz vrtića u Pećincima, roditeljima i deci sa posebnim potrebama u Rumi, Tijani Prizrenac koja već 3 godine vodi bitku s državom i brojnim drugim građanima koji su na svojoj koži osetili tu njihovu "proporodičnu" politiku - poručila je Dragana Rakić.Nakon što je prebrojao ko u Skupštini ima koliko ima dece i što se pohvalio da je on "napravio" troje, podelio je i medicinske savete ženama kako treba da rađaju po četvoro dece jer je to najbolje za njihovo zdravlje, navodi se u saopštenju DS-a.

- Demokratska stranka zahteva hitnu reakciju Poverenice za ravnopravnost jer je Vučićev ministar u Skupštini nedvosmisleno diskriminisao ljude bez dece, a od ministra Selakovića da se odmah izvini svim ženama i muškarcima u Srbiji - zaključila je Dragana Rakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati