Politika

Direktno.rs

22. 07. 2021. 19:51 10

"MOTORNE LAŽI": Kako SNS botovi brane Vučića

Da naprednjački botovi nisu preterano rečiti - odavno je poznato. Nije im toliko bitno kako će da se izraze, već je poenta da vređaju i napadaju svakog ko se drzne da im u negativnom tonu pomene stranku i voljenog predsednika. Novi hit iz naprednjačke bot-kuhinje je, prema rečima građana, bibliotekarka Mirjana Kujović, poznati naprednjački bot, koja tvrdi da su reči iz iskaza Veljka Belivuka, a u kom je istakao da je Vučić od njega tražio razne usluge, pazite sad, "motorne laži". Pismeno i profesorski, nema šta.

- To što je ispričao Belivuk su motorne laži i pokušaj opozicije da optuži Vučića i uništi ga na drugi način, pošto im prvobitni plan da zloglasni klan ubije Vučića nije uspeo - napisala je Mirjana Kujović na Tviteru, u pokušaju da odbrani predsednika.

Očigledno je Mirjana, barem se nadamo, umesto "motorne", želela da kaže "notorne laži". A da stvar bude još komičnija, pomenuta radi kao bibliotekarka, kako tvrde oni koji je poznaju, što znači da je završila Filološki fakultet.


- Mirjana Kujović. Bibliotekarka iz Obrenovca. Omiljena reč: bedniče. Nekad je bila "SNS bot-jurišnik", a onda ju je stigla duga ruka tvitera, pogibe zajedno sa Cerovićkom i Mićanom. Pokušava da se vrati na tu poziciju, ali mlade snage Langura, Kebara i Neda Perić dominiraju - napisao je jedan tviteraš, koji je očito upoznat sa likom i delom naprednjačke uzdanice.

Očito da je pomenuta, sudeći na osnovu njenog obraćanja, malo šta naučila na svom poslu u bliblioteci, ali je zato pojmove "pokupila" od Srećka Šojića, glavnog junaka dela Siniše Pavića. I Šojić i Kujović koriste isti nazovi izraz "motorna" umesto notorna laž.

Ni sam Siniša Pavić ne bi mogao da zamisli lik poput Mirjane Kujović. Profesorka književnosti koja ne zna kako se reč izgovara i koja silovito botuje za predsednika svoje voljene stranke. Nepismeni profesori postadoše botovi, a s obzirom da je nebo granica za njihov uspeh, Mirjana je možda buduća ministarka prosvete. Ono što Šojić nije uspeo u fikciji, to će naprednjaci uspeti u stvarnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati