Politika

[ Izvor: 021.rs ]

13. 06. 2021. 17:43 1

Prekršio zakon: Gradski većnik na TV pričao o izborima za mesne zajednice!

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da je član Gradskog veća Novog Sada Milovan Amidžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije. Kako navode, Amidžić je, kao javni funkcioner, u izjavi za televiziju "Euronews", izneo šta stranka čiji je član očekuje od izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu.

- Član 40 je propisao da "javni funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju zarad sticanja bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice", a to su u ovom slučaju kandidati na izborima za savete mesnih zajednice koji su članovi Srpske napredne stranke - navodi BIRODI.

Dodaju da taj zakon obavezuje javnog funkcionera "da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem obavlja javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta".


Član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam danas je za televiziju "Euronews" rekao da "veruje da će kandidati SNS osvojiti sva mesta u 42 mesne zajednice u kojima se u nedelju održavaju izbori".

BIRODI navodi da će se povodom ovog slučaja obratiti Agenciji za sprečavanje korupcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati