Politika

[ Izvor: N1 ]

30. 04. 2021. 07:32 14

"REŠI PROBLEM" Vučić disciplinovao Tomu Monu

Drugi kolosek obilaznice oko Beograda dužine 7,7 kilometara, od mosta na Savi kod Ostružnice do Orlovače, pušten je juče u saobraćaj. Na otvaranju ovog dela bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nije bilo presecanja crvene vrpce, ali je bilo rešavanja problema građana i predavanja ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću.

Do nove obilaznice novinari su morali da stignu obilaznim putevima. Kada su sve ekipe stigle do novog dela, svečanost je mogla da počne. Međutim, i građani su došli da traže svoje.

Građanin: Mogu li da postavim pitanje o eksproprijaciji zemljišta?

Momirović: Koji deo tačno?

Građanin: Sektor 5, most 416 metara dužine na sektoru ka Bubanj potoku.

Momirović: Radimo sukcesivno.

Građanin: Eksproprijacija je ‘oborena’ kao nevažeća, falsifikovana.

Momirović: Nema smisla zaista, složićete se da je ovo svečan čin.

U razgovor se umešao i predsednik Srbije.

- Polako, ne slažem se, i ne interesuju me svečani činovi. Mogu da Vas zamolim da ostanete sa (direktorom Puteva Srbije Zoranom) Drobnjakom da u toku dana rešite problem, i da pošaljete meni pismo, pa ću ja sam proveriti. Ne interesuje me gde je problem - rešite problem! - rekao je Vučić, a prenosi N1.

Pošto je predsednik Srbije rešio još jedan u nizu problema, koji će rešiti Drobjak, a ne institucije, održao je i kratko predavanje ministru građevine.

- Da naučiš nešto. Najgore je kad ti se neko obrati, a tebi nije prijatno, i ti mu kažeš: "ovo je svečani trenutak", šta me briga što je svečani trenutak, reši problem, slušaj sad - nastavio je predsednik da disciplinuje pulena.

Kada je predsednik završio i predavanje, svečani trenutak je mogao da počne.

- Za mene je ovo otvaranje veliko zadovoljstvo. Svi znate za neprijatnost koju sam imao pre mesec dana, znate ova deonica je najfrekventnija u Republici Srbiji, što se tiče teretnog saobraćaja - istakao je Toma Mona.

Međutim, predsednik Srbije i u zvaničnom delu nastavio je da podučava ministra Momirovića, a na kraju su stigle i pohvale.

- Samo nešto, Tomo, nemojte, ja nemam pojma o kakvoj neprijatnosti govoriš, nemoj da misliš da ono kroz šta si ti prošao da svi ljudi moraju da znaju. Ovo vam govorim zato što znate koliko verujem u Vaš rad, i u Vaš trud, i u Vaš talenat.

Povuci - potegni, deo obilaznice je otvoren, a radovi se nastavljaju. Kako kaže ministar Momirović, nova deonica do Bubanj potoka biće gotova za godinu dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati