Politika

Direktno.rs

31. 03. 2021. 13:43 12

Vučićeva i Kisićkina predstava košta građane 3 miliona evra (VIDEO)

Ulaznicu za predstavu kojoj su prisustvovali Darija Kisić i predsednik Vučić plaćena je najviše u istoriji srpskog pozorišta i ovu predstavu je država Srbija, odnosno građani preko Elektroprivrede platili više od 3 miliona evra odnosno 360 miliona dinara. I to na taj način kao što je nelegalni direktor EPS-a Milorad Grčić 23. januara 2020. stavio potpis na ugovor sa firmom Nites, kojom rukovodi rođeni brat Darije Kisić, Bojan Kisić - kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Gospođa Kisić bila je na "ekskluzivnoj i najskuplje plaćenoj predstavi u istoriji srpskog pozorišta", a ugovori o ovim transakcijama su stvarni.

- Kisić nije nepoznat u poslovima s EPS-om, ali je potpuno jasno da u ovo tako kritično doba korone i štednje, nemanja novca za frilensere, privrednike, ugostitelje, rođeni brat Kisić Tepavčević dobija 360 miliona sa svojom firmom Nites, novca građana od EPS-a - navodi Tepić.

Ono što ovaj ugovor čini "drugačijim i egzotičnim" jeste partner firme Nites Bojana Kisića Khaoticen, koja je "toliko prosperirala u doba korone da ne možemo da izračunamo vrednost ugovora".

- Ta firma Khaoticen je samo u poslednjih šest meseci od Elektrodistribucije Beograd dobila poslove vredne više od 10 miliona evra. Od EPS-a ugovore vredne više od 4 miliona evra, od SDPR-a ugovore vredne više od 2 miliona evra - ističe Tepić.

Kako navodi Tepić, partner Bojana Kisića je za poslednjih šest meseci prihodovao više od 16 miliona evra.

- Da stvar bude još zanimljivija, odmah posle izbora u julu prošle godine, formalni vlasnik firme Khaoticen, Nebojša Narić osnovao  je zajedničku firmu Numerator sa čelnim ljudima Vučićeve omiljene istraživačke agencije Ipsos, odnosno sa Markom Uljarevićem i Predragom Kurčubićem - objašnjava Tepić.

Firma Numerator osnovana je u julu prošle godine u kojoj direktor Ipsosa Uljarević, "glavni Vučićev čuvar rejtinga", ima većinski udeo od 65 odsto.

- Nebojša Narić, formalni vlasnik firme Khaotisen i partner brata Darije Kisić Tepavčević, ima udeo od 25 odsto, a Kurčubić, takođe jedan od direktora u Ipsosu ima 10 odsto - kaže Tepić.

- Khaotisen je godinama radila sa kapitalom upravo sa egzotičnih ostrva. Sa Britanskih Devičanskih Ostrva preko firme Hadar limited - i to je sve, kako navodi Tepić proverljivo u APR-u i dokazuje da su ove firme povezane sa najvišim funkcionerima SNS-a. 

- Firma Narića Khaoticen je 2016. godine imala 21 zaposlenog i 9.000 evra dobiti, 2019. ima 16 zaposlenih, ali ima 22 miliona evra dobiti. A zamislite šta će tek biti 2021. kada sada već znamo da je u poslednjih šest meseci 16 miliona evra isposlovano i potpisano sa ovom firmom. Ovo su bili oglasi na koje se javljala sama ova firma ili zajedno sa drugim firmama - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati