Politika

[ Izvor: Beta ]

27. 03. 2021. 13:57 3

Licemerni propagandni spot nije poruka Vlade, već SNS-a

Pokret Dveri saopštio je danas da je poruka iz video spota sa potpisom Vlade Srbije, u kome se govori da se Srbija oporavlja od koronavirusa, a koji se svaki dan u najudarnijim terminima emituje na RTS-u, "izuzetno licemerna", s obzirom na to da je Srpska napredna stranka "u svom Informatoru pred izbore prošle godine tvrdila da smo pobedili koronavirus".

Dveri navode da je "i laiku jasno da ovo nije video poruka Vlade Srbije, već još jedan u nizu propagandnih spotova SNS".

- Odlikuje ga jeftini populizam, ali je emitovanje izuzetno skupo, jer sekund promotivnog programa na RTS-u u udarnim terminima košta oko 100 evra. Poseban problem je što taj spot ne plaća SNS, već ga plaća Vlada Srbije, odnosno plaća se novcem svih građana Srbije, a u marketinške svrhe jedne stranke - navodi se u saopštenju.Dveri navode da je potrebno i razjasniti "da li je pomenuti spot rađen u režiji iste marketinške firme koja spotove radi i za SNS".

- U ovom SNS spotu se govori i da je država pomogla privredi i građanima, što je opasna manipulacija poluistinama. Davanje novca jednako svima u privredi ili 100 evra svakom građaninu, je bio samo marketinški trik pred izbore prošle godine, a isto se radi i ove godine pred vanredne parlamentarne izbore koji su blizu - navodi se u saopštenju.
Dveri navode da se u spotu govori i o borbi za medicinske radnike, dok je Srbija "prva u svetu po broju preminulih medicinskih radnika od Кovid-19, a zdravstveni sistem je pred pucanjem", kao i da traže "hitan prekid emitovanja ovog SNS propagandnog spota koji obiluje manipulacijama i nizom neistina".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati