Politika

Direktno.rs

02. 03. 2021. 12:34 12

(VIDEO) Tepić: Vodi računa šta radiš, imaćeš posla sa Vučićevim kumom Petrovićem!

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić održala je konferenciju za novinare na temu "Kum nije dugme ni kad ljudima ruši kuće", koja se odnosila na poslove Vučićevog kuma Nikole Petrovića.

- Ne znam šta će to šokantno Aleksandar Vučić sutra da obznani javnosti, ali ovo što gledate na monitoru je nešto najšokantnije što sam ja videla u poslednje vreme, a to je potpuno uništavanje imanja i be kuće čoveka iz Priboja koji se odvažio da nam se obrati i zamolio da javnost Srbije upoznamo sa ovim njegovim problemom. on se zove Mirko Ružić. Kao što znate, u Srbiji je oduvek bila svetinja kuća i imanje, i tako i treba da ostane. Kao što svi dobro znate, otkako je SNS uzurpirala našu državu, to više nije slučaj. U svojoj večitoj gladi, žeđi i pohlepi za novcem iz budžeta, ministarstava, državnih preduzeća, došli smo do toga da sada više nisu zaštićena ni porodična imanja - rekla je Tepić, i dodala:

- Nevolja koja je zadesila Mirka Ružića, tako da on jedva može da priđe imanju, posledica je izgradnje mini hidroelektrane Rekovići. Verujem da vam je svima jasno ko stoji iza ove mini hidroelektrane, i da je čovek stradao sa svim što je u životu zaradio, samo zato što su bezobzirni ljudi koji su uništili sve pravdali sebe zaštitom prvog kuma Srbije Nikole Petrovića. Ovu minihroelektranu formalno gradi firma Hidropan Dragana Klisure, koji je partner Nikole Petrovića. Međutim, nevolje su Ružić krenule od početka, iako je čovek neprestano pokazivao na to, i umesto saniranja štete i obeštećenja, kao što su bili dužni po zakonu, gospodin Ružić mi je rekao da se pojavio advokat u ime firme i koji mu je tada rekao da "vodi računa šta radi, jer je to centrala Vučićevog kuma", i da nikako ne tuži ako ne želi da ima probleme - rekla je ona.

 

Kako je Tepić dodala, usled daljih radova, da tragedija bude veća treba da se vidi "kako se utiče i na EPS", kao i koliko je velika moć ovih investitora.

- Oni su kablove visokonaponske spustili na zemlju. Vi se dobro sećate da u Savamali nije bio moguć izveštaj sa lica mesta, jer niko nije hteo da prolazi pored kablova, jer je to bilo minsko polje. Dakle, ovih kablovi su usred malinjaka Mirka Ružića sada, on i čak sam da želi, ne može da sanira sopstvenu štetu, jer neko i preko EPS-a može da utiče na to. Mirko Ružić se obratio nadležnima verujući na institucije, inspekciji, inspektor je izašao na teren, ali, umesto da krivcima naloži saniranje štete, on je naveo "da postoji realna opasnost od pogoršaja situacije zbog nepredvidivosti klizišta, pa će doneti rešenje o zabrani korišćenja objekata". Inspektor, u ime države zabranjuje čoveku da živi u svojoj sopstvenoj kući, zato što mu je štetu napravio neko ko se sklanja iza leđa Nikole Petrovića, a gospodin Ružić treba da se iseli iz svoje rođene kuće - rekla je Tepić, i pitala koliko još Mirka Ružića ima u Srbiji? 
Ona je rekla i da je vlasnik firme Dragan Klisura u jednom trenutku Ružiću obećao obeštećenje, ali od toga ništa nije bilo. 

- Ružić je podneo tužbu, koja od novembra stoji na pisarnici. Obratio se i zaštitniku građana, ali i on i dalje ćuti. Ja sa ovog mesta postavljam javno pitanje Aleksandru Vučiću, zašto ne zna šta se dešava Mirku Ružiću u Priboju? To je ono što treba da radi predsednik Srbije. Apelujem na sve građane da nam se jave, jer ćemo u njihovo ime iznositi ove ljudske priče - rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati