Politika

R. Ć.

21. 02. 2021. 20:15 1

"Za Vučića Telekom i Jovanjica nisu afere, a Krušik..."

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić prokomentarisao je izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika, a u kom se prvi put nalaze afere aktuelne vlasti - Jovanjica, Telekom i Krušik.

- Vučić odgovorio EU da Jovanjica i Telekom nisu afere pošto se vezuju za njega i njegovu porodicu, ali zato se ne buni za Krušik, jer to su Stefanovići - napisao je Aleksić na Tviteru.

Podsetimo, Vučić je danas odgovorio novinarima da Jovanjica i Telekom nisu afere, ali ništa nije rekao u vezi sa aferom "Krušik", za koju se u vezu dovodi ministar odbrane Nebojša Stefanović i njegov pokojni otac Branko.

- Šta je afera u Jovanjici? Vi mislite da lažima može da ostvaruje politički profit, pa makar bio iz Evropske komisije - rekao je Vučić i dodao da su takve vesti u rangu sa onom "da je ubio sopstveno dete".

Kada je reč o Telekomu, on je rekao da je "prestalo uništavanje te kompanije zarad interesa vlasnika televizije N1" i, kako je rekao, "drugih tajkuna".

- Neću pred strancima da govorim o tome. Telekom je 15 godina razaran da bi dvojica bila bogatija - rekao je Vučić.

Da podsetimo, poslanici Evropskog parlamenta su podneli čak 400 amandmana na izveštaj Vladimira Bilčika, a o njima bi trebalo da se glasa u utorak, 23. februara. Među amandmanima se nalazi i osuda "nedopustivih verbalnih napada" upućenih evropskoj poslanici Tanji Fajon, ali i napada na političke protivnike i medije koji dolaze iz parlamenta.

- Srbija se poziva da postigne uverljive rezultate… u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, posebno kada je reč o slučajevima oko kojih postoji visok nivo interesovanja javnosti, uključujući slučajeve Krušika, Jovanjice i Telekoma Srbija - stoji u jednom od "kompromisnih amandmana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati