Politika

[ Izvor: Beta ]

22. 01. 2021. 22:52 1

MUP: Reagovali smo po službenoj dužnosti

Policijska uprava u Кruševcu saopštila je da su netačni navodi Narodne stranke o neosnovanom hapšenju njenih aktivista i naglasila da policija jednako postupa prema svima i aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom nezavisno od stranačke pripadnosti, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se u saopštenju navodi, pripadnici saobraćajne policije u Кruševcu u kontroli saobraćaja zaustavili su vozilo kojim je upravljao P.P. (42) iz Кruševca, i on je tada odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivne supstance u organizmu.

Prema navodima u saopštenju, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, odredjeno zadržavanje do 12 sati, kao i "svakom drugom ko odbije da se testira na alkohol ili narkotike".

U saopštenju je navedeno da je u vozilu bio i M.DŽ. u čijem je stanu policija pronašla pištolj sa sedam pripadajućih metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Osumnjičenom M.DŽ. koji se tereti za nelegalno posedovanje oružja i droge, odredjeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Кruševcu.

MUP je naveo da 53-godišnji muškarac, koji je sa njima bio u vozilu, saslušan u policiji u svojstvu gradjanina i pušten, a prema toj osobi nisu preduzete nikakve mere, kako tvrdi Narodna stranka.

Narodna stranka saopštila je da su danas uhapšena dva člana njenog Gradskog odbora u Kruševcu dok su išli na sastanak s gradjaninom koji im je javio da ima "važne informacije".

"Oni su zaustavljeni i uhapšeni bez ikakvog obrazloženja, a potom privedeni u policijsku stanicu", saopštila je Narodna stranka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati