Politika

M. Z.

12. 01. 2021. 11:54 0

"Nema saradnje sa strankama koji su deo Vučićevog režima"

"Pokret za preokret se zalaže za jedinstvenu opozicionu pregovaračku platformu u razgovorima sa režimom, pod pokroviteljstvom EU. To podrazumeva jedinstvene zahteve opozicije. Konačan dogovor mora da uključi mehanizme kontrole izbornog procesa od strane EU, opozicije i drugih međunarodnih organizacija", odluka je Izvršnog odbora Pokreta za preokret

 Na sastanku IO Pokreta za preokret su donete i druge odluke tim povodom:

"Pokret za preokret se zalaže za jedinstvo opozicije, u narednim izborima Pokret za preokret neće sarađivati sa strankama koje su deo režima Aleksandra Vučića: LSV, LDP, DSS, pojedincima i organizacijama članicama UDS koalicije i ekstremnim desničarskim organizacijama pod kontrolom režima Aleksandra Vučića.

Pokret za preokret u svemu ostaje pri potpisanom Sporazumu sa narodom uključujući i odredbu o bojkotu izbora ukoliko oni ne budu slobodno i pošteni. To podrazumeva i sve druge oblike građanske neposlušnosti, pobune i nenasilne borbe u cilju obezbeđivanja slobodnih i poštenih izbora. Postojeću nelegitimnu i nelegalnu vlast, u skladu sa tim Sporazumom - ne priznajemo.

Pokret za preokret se zalaže za jedinstvenog kandidata opozicije za naredne predsedničke izbore. Do tog dogovora neproduktivno je licitirati sa pojedinačnim predlozima bez obzira na kvalitet predloga.

Zalažemo se za sveobuhvatan dogovor opozicije oko nastupa na parlamentarnim, beogradskih, pokrajinskim i lokalnim izborima.

Zalažemo se za održavanje prevremenih pokrajinskih i lokalnih izbora u svim gradovima i opštinama.

Svako insistiranje na podelama i javnim napadima unutar opozicije smatraćemo podrškom režimu Aleksandra Vučića", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati