Politika

Direktno.rs

28. 12. 2020. 13:30 29

Vučić najavio plate od 570 evra

Cilj je da plate do kraja ove godine dostignu nivo između 560 i 570 evra. Govorim o prosečnoj plati, a ona bi u Beogradu iznosila nekih 700 evra. Predviđeno je povećanje plata od 1. januara za zdravstvene radnike od 5 odsto, za ostale 3,5 odsto, a za sve druge od 1. aprila 5 odsto, pri čemu ćemo za vojnike, razvodnike, desetare i podoficire podići za dodatnih 10 odsto, zbog toga što želimo da privučemo ljude u vojsku - izjavio je Aleksandar Vučić na novogodišnjoj konferenciji za novinare.

Aleksandar Vučić sumira i predstavlja planove za 2021. godinu. On je naveo da je cilj dalje poboljšanje životnog standarda, kroz visinu plata, penzija, ulaganja u čistiji vazduh, boljih puteva, pruga i izgradnje mreže gasovoda.

Vučić je najavio i četiri nova auto-puta.

- U planu su četiri auto-puta koji će privući i nove investore. Reč je o deonici između Čačka i Požege, to će biti među prvima gotovo. Gradimo most na Savi, u toku su radovi između Lajkovca i Valjeva, očekujemo bitnog investitora nakon gotovog puta. Moravski koridor takođe napreduje jako dobro - rekao je Vučić i dodao da se nada da će sledeće godine biti gotova pruga Beograd – Novi Sad.

On se dotakao i teme sporta.

- Veoma je važno da u sportu nastavimo da ulažemo u manje sportove, a da nastavimo dominaciju u velikim sportovima. Do sada nismo imali sjajne rezultate u fudbalu i rukometu, u ostalima smo dominirali. Moraće još mnogo više da se ulaže u sport - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati