Politika

Direktno.rs

29. 11. 2020. 14:34 4

Lutovac: Paniću, hvala Vam na bespoštednoj borbi

Ton i način na koji je predsednik Republike Srbije prokomentarisao izjavu anesteziologa Radeta Panića da je zdravstveni sistem pukao apsolutno je neprihvatljiv. Srpska napredna stranka normalizovala je nasilje i učinila ga delom naše svakodnevice, izjavio je Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

- U verbalnom nasilju prednjači upravo njen predsednik. Svima nam je poznato kako se režim Aleksandra Vučića obračunava sa neistomišljenicima u kontrolisanim medijima, a posebno sa ljudima koji su dovoljno hrabri da javno kažu istinu o stanju stvari u Srbiji. Vreme je da se tome odupremo. Demokratska stranka poziva celokupnu javnost da stane u zaštitu Radeta Panića - izjavio je Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

Režim Aleksandra Vučića gluv je već mesecima na brojna upozorenja sindikata i udruženja „Ujedinjeni protiv kovida“ i na molbe da se preduzmu konkretne akcije koje bi olakšale situaciju i borbu koju medicinski radnici vode protiv virusa, iscrpljenosti i osećaja beznađa, ali nažalost nije i nem. Umesto da reaguje i pruži pomoć medicinskim radnicima, režim se sa njima obračunava u besprizornoj kampanji, crtajući im mete na leđima.
Očigledno je da je namera režima da stvara privid borbe i uspeha, umesto da preduzme sve kako bi ta borba stvarno dala što bolje rezultate. Dok se stvara lažna slika o najuspešnijoj ekonomiji u Evropi i najefikasnijem zdravstvenom sistemu, stvarnost je sasvim drugačija: ekonomija i zdravstvo su na rubu propasti zahvaljujući neodgovarajućim ili zakasnelim merama. Istovremeno, vlast dozvoljava jednako duge redove ispred kovid ambulanti i prodavnica u tržnim centrima. Jedini odgovoran za to što krajem novembra, na hladnom, bolesni ljudi u velikim grupama čekaju pregled kod lekara jeste upravo režim Aleksandra Vučića, a ne lekari koji ukazuju na probleme.
- Gospodinu Paniću i svim drugim medicinskim radnicima koji brižljivo rade posao i govore istinu poručujem samo jedno: niste sami. Tu smo da pokažemo solidarnost, da pružimo moralnu podršku, da obezbedimo pravnu zaštitu. Ne možemo ni da zamislimo pritiske pod kojim činite čuda već mesecima i spašavate život po život, ali zato možemo da Vam uputimo jedno veliko hvala i da se ponudimo da pomognemo koliko god smo u mogućnosti - poručio je Zoran Lutovac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati