Politika

[ Izvor: FosMedia ]

27. 11. 2020. 14:03 2

Ko je Olivera Injac, kandidatkinja za ministarku odbrane CG?

Na današnjem predstavljanju sastava nove Vlade Crne Gore mandatar Zdravko Krivokapić je za ministarku odbrane predložio Oliveru Injac.

- Završila brojne seminare koji se tiču evroatlantskih integracija. Objavila mnoge radove. U svom radu prepoznata u regionu kao jedini profesor te oblasti. Govori dva jezika, pisala veliki broj radova, učestvovala u kreiranju stratega bezbednosti i ima brojne kontakte - naveo je Krivokapić na konferenciji.

Olivera je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 1999. godine. Na Fakultetu političkih nauka (FPN) završila je 2005. godine postdiplomske studije, a na istom fakultetu je i magistrirala na temu “Sociološki aspekti savremenog terorizma u Evropi”. Doktorsku disertaciju „Kulturološki aspekt međunarodne bezbjednosti” odbranila je takođe na FPN-u u januaru 2011. godine.

Usavršavala se i u inostranstvu u Centru  za međunarodne studije i studije bezbednosti “George Marshall” u Nemačkoj i Institutu za odbranu Ministarstva odbrane SAD.

Radila je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore u Službi javne bezbednosti kao samostalni savetnik-analitičar.

Izlagala je na brojnim naučnim međunarodnim skupovima u regionu i inostranstu a učestvovala i u realizaciji brojnih projekata.Potpredsjednica je nacionalne “Alumni Asocijacije Maršal Centra”(MCAAMNE) od 2012.godine. Bila je i članica Upravnog odbora Atlantskog saveza u Crnoj Gori od 2011. do 2017. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati