Politika

Direktno.rs

06. 11. 2020. 14:08 31

Vučić već napušta Trampov brod koji tone (FOTO)

Ne znam kako će reagovati vrh republikanaca. Ali izgleda da je Informer već pustio niz vodu "Trampa Srbina", ne bi li umanjio političku štetu po "Acu Srbina" - napisao je na Tviteru Đorđe Vukadinović, politički analitičar i glavni urednik Nove srpske političke misli.

U narodu se kaže da pacovi prvi napuštaju brod koji tone, a sudeći prema naslovu iz tabloida pod kontrolom Aleksandra Vučića, već je počelo prestrojavanje srpskog državnog vrha od Trampa ka Bajdenu.

Sećate se kako je Vučić rekao da je podržao Hilari Klinton zato što je pametan? E, sa tom istom pameću je sada podržao Donalda Trampa, koji je na korak od izlaska iz Bele kuće.

I ništa to ne bi bilo sporno da je Vučić svoju podršku bazirao na ideološkim sličnostima (mada je, iskreno, više ima sa Trampom), a ne na pukom pragmatizmu i oportunizmu.
Javnost odlično pamti hvalospeve Vučića, koje je upućivao preko svojih tabloida na račun Donalda Trampa, 2016. godine: "Trampe Srbine", "Tramp nam vraća Kosovo"... Međutim, Tramp ne samo da nam nije vratio Kosovo, nego je i potvrdio kosovsku nezavisnost, uz sve asistenciju Vučića, koji je pohrlio u Vašington, kako bi doprineo kampanji Trampa i uknjiženju uspeha na spoljnopolitičkom planu. Čak je i s ponosom pristao da se jezero Gazivode preimenuje u "Trampovo jezero".

Najbliži Vučićevi ljudi, a, nažalost, i doskorašnji ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, pozivali su Srbe u SAD da glasaju za Trampa, jer su "pametni" kao i šef im.Međutim, vidi Vučić da je vrag odneo šalu, pa već priprema teren za novo pozicioniranje prema Vašingtonu. Teren je počela da priprema njegova "pomoćnica" na čelu Vlade, Ana Brnabić.

- Imamo odličnu komunikaciju sa timom predsednika Trampa, ali takođe predsednik Aleksandar Vučić poznaje lično i gospodina Bajdena - dočekala je da saopšti Brnabićeva, uprkos tome što su nas Vučićevi mediji neprestano podsećali kako je Bajden krvnik srpskog naroda.Vučićevi botovi koji operišu društvenim mrežama poturaju snimke posete Bajdena Srbiji 2016. godine, kako u Skadarliji kupuje opanke. Uz ovaj naslov "Informera", jasno je da Vučić više ne zna kud udara i da je potpuno pogubio konce.

Sve ovo jasno pokazuje kako ne postoji nikakva spoljnopolitička strategija. A uz Marka Đurića na čelu ambasade u Vašingtonu, a Džoa Bajdena u Beloj kući, možemo samo nebesa da molimo da nam pomognu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati