Politika

Direktno.rs

25. 10. 2020. 20:30 9

LAŽNA LJUBAV Stefanoviću od Vučića vojska kao "utešna nagrada"

Na pitanje da li je degradirajuće i ponižavajuće to što će dojučerašnji ministar policije Nebojša Stefanović sada biti prvi čovek Ministarstva odbrane, a na njegovo mesto će klasičnom rokadom doći Aleksandar Vulin, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ozbiljno se unervozio, da bi potom kazao da ministarstvo odbrane nije "utešna nagrada" jer je on posle te funkcije postao predsednik Srbije.

- Ja sam tu zamenu predložio, kao što sam predložio i za Zoranu i još neke stvari, Ana je predložila neke druge stvari, mi pregovaramo, slučajno sam bio nosilac liste. Siguran sam da nije samo jedno ministarstvo koje treba da zada udarac mafiji. Za razliku od tajkunskog vremena kada su upravljali MUP-om, imali smo bolje rezultate, smanjen je broj ubistava i razbojništava. Štitili smo građane i opremali policiju - kazao je Vučić, dodavši da je zadovoljan kako je Stefanović opremio policijske snage.

- Ako neko misli da je Ministarstvo odbrane kazna, moram da vam kažem da je to moje ministarstvo. Ja sam najpre bio ministar odbrane, pa sam posle nekog vremena postao predsednik Srbije. Mnogi će morati da rade zajedno jer je to savremeni kriminal koji nije lako uhvatiti - poručio je Vučić.

Pošto je poznato da je lider SNS čovek koji se za sve pita u ovoj državi, jedino u njegovoj glavi stoji odgovor kakvi su planovi ove Vlade koja očigledno neće drugo trajati, kao i to šta će biti sa Nebojšom Stefanovićem?

Da li je bivši ministar policije zaista omalovažavan i degradiran ili Vučić sprema iznenađenje zbunjujućom rečenicom: "I ja sam u jednom momentu postao predsednik nakon ministarstva odbrane"?

Podsetimo, Vučić je za mart sledeće godine najavio sednicu Skupštine SNS-a, kako bi se izvršila dodatna temeljna rekonstrukcija u kadrovskom smislu.

Takođe je u jednom momentu najavio da će se povući sa mesta predsednika SNS. Da li se danas "izlanuo", da li stvarno planira Stefanovića najpre za predsednika stranke, a možda eventualno i za predsednika države na narednim predsedničkim izborima, ostaje da se vidi.

Sve u svemu, već dugo se spekuliše i piše o sukobu porodice Vučić i Nebojše Stefanovića, kao i to da je slučaj "Jovanjica" ugledao svetlost dana iz Stefanovićeve osvete Andreju Vučiću.

Možda ipak znači da je rokada Vulina i Stefanovića ipak "utešna nagrada" i sklanjanje Stefanovića sa mesta na koje je Vučić postavio znatno "lojalnijeg" čoveka - Aleksandra Vulina.

Stefanovića takođe prate afere "Krušik", odnosno trgovima oružjem njegovog pokojnog oca, rušenje u Savamali, ali i sporna doktorska disertacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati