Politika

Direktno.rs

25. 10. 2020. 14:15 29

"JA ĆU, JA ĆU" Otima mikrofone, krade pitanja

Da se premijerka Ana Brnabić nije pitala o sastavu nove vlade moglo se pretpostaviti, a sada je Aleksandar Vučić počeo da odgovara i na pitanja umesto nje. Potpitanja koja je novinarka želela da postavi, takođe, nije želeo da čuje, te je poručio da "vrati mikrofon".

U svom, već poznatom stilu "ja danas odgovaram", Vučić je osujetio nameru novinarke da pitanje postavi nekome ko nije on lično.

Na pitanje upućeno Brnabić, zašto su Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin zarotirali mesta ministra policije i odbrane i da li to znači je nezadovoljna radom bivšeg ministra policije, požurio je da odgovori Vučić.

- Ja ću da odgovorim na ovo pitanje. Ja sam predložio zamenu resora Vulina i Stefanovića, kao što sam predložio promenu resora Zorane Mihajlović -  rekao je Vučić uz konstataciju da odlazak u ministarstvo odbrane nije kazna i oduzeo priliku premijerki da iskaže svoje stručno mišljenje.

Da li zato što se plaši pitanja ili zato što ne voli da se njegova izlaganja prekidaju - kada je novinarka N1 Žaklina Tatalović pokušala da postavi potpitanje, predsednik je zamolio da vrati mikrofon. A postoji i novi način na koji će se predsednik od sada, izgleda, obračunavati sa novinarskim pitanjima.

- Ima nova forica, više mi ne otimaju mikrofon fizički, sad predsednik samo pogleda čiku zaduženog za ton i on isključi ton skroz i onda građani ne čuju potpitanja - objasnila je Tatalović.

Predsednik je tako još jednom, potvrdio da je on sve u ovoj zemlji, da obavlja sve funkcije, da su ministri samo figure na šahovskoj tabli i da će tako biti i u novom sastavu vlade. Potvrdio je i kako će se sa profesionalnim novinarima koji žele da postave pitanja u ovoj zemlji u buduće obračunavati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati