Politika

Direktno.rs

16. 10. 2020. 20:58 7

Vučić: Nisam pominjao Veliku Srbiju u Glini 1995. (VIDEO)

Izmislili ste to za Veliku Srbiju, to u tom govoru nema u Glini, slučajno, nema ga, izjavio je Aleksandar Vučić, prilikom posete Hrvatskoj, u februaru 2018. godine.

Tokom drugog dana posete Hrvatskoj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je mesto Vrginmost, gde je istakao da Srbi i Hrvati imaju različito shvatanje prošlosti, ali da to ne znači da ne treba da sarađuju. Na pitanje novinara da li govor koji je održao 1995. u Glini, opštini blizu Vrginmosta, opterećuje odnose Srbije i Hrvatske i misli li i danas da Glina nije Hrvatska, Vučić je odgovorio da on nema "potrebu da se dodvorava" i optužio novinara N1 da je izmislio pominjanje Velike Srbije u tom obraćanju građanima pre skoro 13 godina. 

No, govoreći o programu državne televizije Srbije, Aleksandar Vučić, tada generalni sekretar Srpske radikalne stranke, rekao je 20. marta 1995. u Glini:- Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj… Ali, neće moći! Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće.

Ali, ovo nije prvi put da Vučić pokušava da ospori svoju vezanost za projekat Velike Srbije. Naime, ubrzo pošto je iz SRS prešao u SNS, negirao je da je ikada govorio da su granice srpskih zemalja na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Ipak, odmah se pojavio snimak iz 2000. koji ga je “podsetio” da je upravo on isticao tu graničnu liniju Velike Srbije.
Iako Vučić pokušava da pobegne od svoje "ružne prošlosti", laganje mu neće pomoći u toj nameri.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati