Politika

Direktno.rs

10. 09. 2020. 06:40 21

ZA DVA SATA RADA PRIMILI 120.000! Legle parice najvećim neradnicima u zemlji

Novoizbrani poslanici u Skupštini Srbije, koji su 3. avgusta položili zakletvu, primili su svoju prvu platu. Naradili su se, baš su se naradili - za dva sata leglo im na račune i do 120.000 dinara!

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije održana je 3. avgusta 2020. godine. Na sednici su potvrđeni mandati poslanicima sa izbornih lista koje su ušle u parlament nakon izbora 21. juna, a imena ima raznih. To ste već čuli, između ostalih tu su glumica Jelica Sretenović, Lav Pajkić, golman Janko Langura, ćerka sekretarice Simpa, udovica Olivera Ivanovića Milena Popović, rijaliti učesnik "Farme" novinar Aleksandar Jovanović...

Sednica Skupštine je nakon toga prekinuta, uprkos tome što je ostalo još četiri tačke dnevnog reda koje je trebalo odraditi, a ticale su se izbora predsednika i potpredsednika Narodne Skupštine, imenovanja generalnog sekretara Skupštine i izbora članova radnih tela.

Čitava sednica, sa sve pauzama, trajala je jedva dva sata. Predsednik Vučić stalno govori kako su Srbi lenj narod, a evo njegovi poslanici za dva sata zarade i do hiljadu evra. Mesečna plata onim poslanicima koji su na stalnom radu u Narodnoj skupštini, osnovna plata se kreće oko 83.000 dinara, ali na to idu razni dodaci, pa suma raste i na 120.000, a oni koji žive van Beograda dobijaju još više - ko dalje živi, više zarađuje. 

Iako bi se moglo reći da rad poslanika ne uključuje samo plenarna zasedanja, prema kalendaru aktivnosti koji je dostupan na sajtu Narodne Skupštine, nije bilo nikakvih drugih aktivnosti u najvišem zakonodavnom telu sve do 7. septembra kada je objavljeno da se narodni poslanik dr Vladimir Marinković susreo sa predsednikom Globalnog saveta za toleranciju i mir, Ahmedom Bih Mohamedom Al Jarvanom.

Time su poslanici u republičkom parlamentu postali pravi rekorderi, jer su za samo dva sata rada primili iznos koji prosečni srpski radnik dobije tek za nekoliko meseci. A opšte je poznato da su najveći neradnici u zemlji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati