Politika

[ Izvor: P. Popović/Tabloid ]

12. 08. 2020. 20:09 10

OVO NISTE ZNALI Draško, konobar iz Budve koga je Šešelj terao da kupi šampite s poda

Šešelj prilikom disciplinovanja najbližih saradnika nije štedeo psovke, uvrede i najprimitivnije šikaniranje. Jednom prilikom, Šešelj je naredio da mu Draško Marković, tadašnji savezni poslanik, donese dve šampite. Kad je ulazio u predsednikov kabinet, Markoviću je jedna šampita skliznula s tacne. U društvu nekoliko stranačkih funkcionera i novinara, Šešelj je počeo da urla: "Kakav si to konobar? Kad sam te upoznao, konobarisao si u Budvi. Dao sam ti poslanički mandat, a sada ću da ti ga oduzmem. Hajde, klekni i s poda pojedi tu šampitu! Brzo!"

Šta će, Marković je izvršio naređenje. Dok je on prstima štipkao kolač, birajući delove koji se nisu suviše uprljali, svi su ga nemo posmatrali. I Vučić. Nije se usprotivio takvom ponižavanju. Naprotiv, shvatio je da će u Markoviću, takvom, imati odličnog saradnika, spremnog da se odrekne i elementarnog dostojanstva i da liže sve što mu se naredi.

Na beskrajnom spisku Vučićevih žrtvi, među prvima se našao Draško Marković. Njih dvojica su se u isto vreme učlanili u Srpsku radikalnu stranku. Sličnih karakteristika - mladi, moderni, rođeni Beograđani... - obojica su imali podršku Vojislava Šešelja. Za razliku od Vučića, Marković je imao zanimljiv politički pedigre. Njegov otac Mirko bio je istaknuti predratni intelektualac, jedan od osnivača Komunističke partije Crne Gore, a nepokolebljivu veru u ispravnost staljinizma platio je dugogodišnjom robijom na Golom otoku.

Poštujući ideološku i moralnu doslednost dr Mirka Markovića, Šešelj je mladom Drašku otvorio vrata visoke politike, poverio mu rukovođenje Opštinskim odborom Savski venac, i promovisao ga u idola radikalske omladine. Kao poslanik u parlamentu SR Jugoslavije, Marković je postao medijska zvezda kad je, postupajući po Šešeljevom naređenju, polio vodom Radomana Božovića i izazvao skandal koji je imao i sudski epilog. Iako je dokazao vernost i spremnost da bespogovorno ispunjava želje stranačkog vođe, Draško nije imao šanse u borbi za prestiž s Vučićem.

Predatorskim instinktom Vučić je osetio da će mu šanse za uspon biti veće ako uništi rivala. Strpljivo i pažljivo, kako to obično radi, Šešelju je plasirao razne laži i poluistine o Markoviću. „Draško je odličan momak, šteta što je povezan s mafijom", govorio je Vučić, optužujući rivala da je saradnik Jovana Simendića Simende, jednog od istaknutijih žestokih momaka s beogradskog asfalta.

Onako usput i slučajno, Vučić je šefu pomenuo kako je Marković osuđivan za preprodaju ukradenog cementa i ko zna čega sve još. Šaptačka diverzija urodila je plodom kad je procureo trač da je Marković za sebe zadržao 10.000 maraka koje je, navodno, neki biznismen donirao Srpskoj radikalnoj stranci. Da se ne bi dizala medijska buka, Šešelj je Markovića sklonio iz vrha partije i udomio ga u Privrednoj komori Srbije. Vučić je kasnije oprostio Markoviću što mu je uništio karijeru, pa ga i sada protežira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati