Politika

Direktno.rs

09. 08. 2020. 10:37 0

Kostić: Dijaspora želi promenu sistema u Srbiji

Protesti širom srpskog rasejanja su izraz neslaganja sa načinom na koji se vodi politika u Srbiji već 30 godina. Hiljade mladih ljudi koji protestuju su upravo oni, koji su napustili Srbiju jer nisu pristali da im političari koji su na vlasti, njihovu ličnu perspektivu i napredak uslovljavaju sa dobijanjem partijske knjižice, saopštio je danas potpredsednik pokreta Dveri, Ivan Kostić.

Srpski pokret Dveri podržava proteste pripadnika srpskog rasejanja širom sveta u borbi za povratak demokratije i poštovanja Ustava i zakona u Srbiji. Rasejanje traži da se ponište neregularno održani parlamentarni izbori, da se puste na slobodu demonstranti uhapšeni na nedavnim demonstracijama i da se podnese odgovornost za neodgovrno rukovođenje situacijom vezanom za COVID-19.

- U političkom sistemu koji trenutno vlada Srbijom dijaspora ne vidi perpsektivu za svoj lični razvoj kao i za razvoj celokupnog srpskog društva. Vlast koja je u zadnjih osam godina ukinula Ministarsvo za dijasporu, ugasila Kancelariju za dijasporu pri Vladi Srbije i svela je na beznačajnu Upravu pri Ministarstvu spoljnih poslova, vlast koja već šest godina stopira rad Skupštine dijaspore, više ne uliva poverenje naših sunarodnika koji žive van Srbije - rekao je on.

Kostić zaključuje da je srpsko rasejanje resurs koji svojim znanjem i sposobnostima može da donese neophodnu energiju za privredni i društveni preobražaj Srbije i zato je neophodno da svi podržimo ovaj vid njihove borbe za bolji život svih nas u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati