Politika

Direktno.rs

30. 06. 2020. 07:34 1

"Savez za Srbiju nije ugašen"

Pod naslovom "Savez za Srbiju više ne postoji", mediji su objavili tekst u kojem se ističe da ovaj opozicioni blok više ne postoji. Međutim, članovi SzS Dragan Đilas i Janko Veselinović demantovali su ovu informaciju.

Đilas je dodao, i da će Savez za Srbiju na sastanku u sredu predložiti ostalim organizacijama koje su bojkotovale izbore da formiraju Srpsku opoziciju kao trajni oblik saradnje do rušenja režima Aleksandra Vučića.

- U stilu Vučicevih tabloida pustili ste bez ikakve provere lažnu vest o gašenju Saveza za Srbiju. Naveli ste da je to urađeno na moj predlog. Ni jedna ni druga tvrdnja apsolutno ne odgovaraju istini - rekao je Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, na tvom Tviter profilu.

Đilas je ocenio "lažnom" vest o "gašenju" Saveza za Srbiju, i naveo da je od svog povratka u politiku posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre. 

- Samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv autoritarne vlasti može dovesti do promena u Srbiji - poručio je Đilas.

Komentarišući pisanje Danasa, Đilas je rekao još da "ne odgovara istini" da je SzS ugašen, kao i da je to učinjeno na njegov predlog.

Takođe, i Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, demantovao je vest.

- Ova informacija nije tačna. Takva odluka nije doneta! - napisao je Veselinović.

Po pisanju Bete, Đilas će članicama Saveza za Srbiju (SzS) na sastanku u sredu predložiti da se zajedno sa ostalim strankama koje su učestvovale u bojkotu izbora ujedine i da formiraju novu političku opciju - Srpsku opoziciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati