Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 06. 2020. 20:16 2

Dačić: Budite sa narodom ili ostajete bez funkcija

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas funkcionerima te stranke da "budu sa svojim narodom" ili će, kako je naglasio, ostati bez funkcije u SPS i koalicionom partneru te stranke, Jedinstvenoj Srbiji (JS).

- Dok ste sa svojim narodom imaćete veze sa životom u Srbiji, a svaki funkcioner koji se odvoji od svog naroda više neće biti na funkckiji u SPS i JS - kazao je Dačić na predizbornom skupu koji je s predsednikom JS Draganom Markovićem Palmom održan u beogradskoj opštini Zvezdara uprkos kiši.

Dačić, koji je nosilac liste izborne "Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma", rekao je da SPS pripada "retkom krugu partija" kojima nije potrebna dugačka predizborna kampanja jer je, kako je istakao, sve što je rađeno u proteklim godinama bilo za narod i od državnog značaja.

Naveo je da se program te koalicije ogleda u patriotizmu, "Srbija pre svega, iznad svega i po svaku cenu", te je da članstvo Srbije u Evropskoj uniji predstavlja cilj, ali je da je "cilj broj jedan" zaštita nacionalnih i interesa države.

- U EU možemo samo ako ćemo time da štitimo nacionalne interese Srbije. A da uđemo u EU, ili bilo koji drugi oblik organizovanja ili udruživanja na štetu Srbije - to nijedna zemlja ne bi uradila na svoju štetu, pa nećemo ni mi - istakao je Dačić.

Dačić je rekao da se SPS zasniva na tekovinama borbe protiv "terora" kapitalizma prema radničkoj klasi, te je naglasio da nije prošlo vreme "terora" i da nije zastarela ideja te borbe.

- I dan danas, vi koji se zapošljavate kod privatnika znate da je profit svakom privatniku u interesu, i to je normalno i logično. Ali, država ne može da opstane bez javnog sektora - bez najvažnijih resora koji su u državnim rukama - energetike, zdravstvene zaštite i obrazovanja - kazao je Dačić.

Pošto je tokom skupa padala jaka kiša, Dačić je poručio da je bolje "pokisnuti na početku, nego kao drugi: na kraju".

Predsednik JS i drugi na listi sa SPS, Dragan Marković - Palma izjavio je da očekuje da ta koalicija bude druga po broju osvojenih glasova na izborima 21. juna.

- Siguran sam da ostali ne mogu da nas pobede, a nekad je dobro biti vicešampion - rekao je Marković.

Marković je naglasio da ta koalicija nije osnovana zbog "interesa", već je da bi pomogla narodu, te je istakao da je čine "seljaci, gospoda, sportisti".

- Mi hoćemo da pomognemo, mi imamo iskustvo i kada je u pitanju lokalna samouprava, mi nismo koalicija koja će da uzima od onih koji imaju i da daje onima koji nemaju. Oni koji nemaju - stvorićemo im uslove da žive od svog rada, a oni koji imaju da im pomognemo da imaju još više i da bude dobro za Srbiju i svakog čoveka - rekao je Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati