Politika

Direktno.rs

18. 04. 2020. 15:15 13

Pad poverenja građana u Trampa, Putina i Vučića!

Poverenje građana u predsednika Amerike Donalda Trampa, predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ozbiljno je palo, pokazuje najnovije istraživanje koje su sprovele mnoge agencije koje se bave istraživanjem javnog mnjenja, ali i portali poput Galupa, Ipsosa, Inse, Sigme, Europe elects, Politico, Ires, Metropoll, Index, Sifo, Reasearch Affairs, Voxmeter...

Naime, prema sprovedenom istraživanju, rezultati su pokazali da je nastupio pad poverenja kod ova tri predsednika, a zabeležen je rast kod nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Emanuela Makrona, ali i kod britanskog premijera Borisa Džonsona. 

Kako Galup tvrdi, prema istraživanju koje je sprovedeno, zabeležen je najoštriji pad poverenja otkako je Tramp preuzeo dužnost predsednika SAD i trenutno iznosi 43 odsto, što je za 5 odsto manje nego što je bilo. Oni navode, a pozivaju se na najnovije istraživanje koje je u četvrtak sprovela agencija Pev, da ovaj pad dolazi jer 65 odsto Amerikanaca misli da je njihov predsednik bio previše spor u preduzimanju velikih koraka kako bi se na najbolji način nosio sa problemima koronavirusa u SAD.

Pored Trampa, istraživanje pokazuje da je poverenje građana oslabilo i kada je u pitanju predsednik Rusije Vladimir Putin, pa je trenutno na 63 odsto, što je za 3 odsto manje.

Ovo istraživanje pokazalo je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno na 48 odsto, što je pad od 3 odsto. 

Međutim, još veće poverenje građanja nego što su do sad imali, imaju nemačka kancelarka Angela Merkel, koja ima poverenje 79 odsto građana i beleži rast od 11 odsto. Slična situacija je i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji je trenutno na 40 odsto, što je za 7 procenata više. Britanski premijer Boris Džonson je na 61 odsto, što je porast od 14 procenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati