Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

07. 04. 2020. 17:29 0

"Vučićeva opsesija je rejting i u vanrednom stanju"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić naglasila je da je ova vlast već osam godina u kampanji i da je nije prekinula ni sada, za vreme vanrednog stanja.

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže da je od početka pandemije koronavirusa eliminisao iz javnog života i odlučivanja čak i najbliže koalicione partnere, navodeći da se, i u vanrednom stanju, vlast ponaša “redovno” – vređa građane, obračunava se sa medijima i opozicijom i laže.

- Struka je lapsusom otkrila da se za virus znalo između 1. i 6. marta, pa nam se jedino nameće pitanje da li je došlo do slučajnog ili namernog ulaženja u izbornu kampanju kada su i odeđene službe već znale da je Covid-19 ušao u Srbiju. Ako je slučajnost – onda je prevelika, a ako je namera – onda je to morbidno. Ono što je nesporno je da je ova vlast u kampanji već osam godina. Nije je prekidala ni za vreme poplava, ne čini to ni sada. Epidemija je za trenutak promenila fokus kampanje, ali metode su iste. I u vanrednom stanju, vlast se ponaša “redovno” – vređa građane, obračunava se sa medijima i opozicijom i laže. Borbom protiv koronavirusa treba da se bave zdravstveni radnici, a oni su na samom početku ostavljeni bez zaštitne opreme, kao glineni golubovi, jer je vlast imala preča posla. Zbog toga od ukupnog broja zaraženih, ogroman broj čine zdravstveni radnici, zaposleni u MUP-u i vojnici. Imali smo mi epidemiju i variole vere 1972., pa čak ni Broz, ni Kardelj, ni bilo ko od političara nije sedeo u kriznom štabu, već struka - naglasila je Tepić.

Ona dodaje da bi očekivala poziv vlasti da svi zajedno učestvuju u pomoći građanima da se živi u normalnoj državi.

- Za početak, mogli smo da razmotrimo u Skupštini mogućnost uvođenja vanrednog stanja ili pre vanredne situacije. Aleksandar Vučić narod deli, a ne sabira, on svađa, a ne miri, njemu trebaju neprijatelji, a ne prijatelji. I misli da bi zajedničkim radom pokazao slabost.

Tepićeva ističe i da "laži putuju brže od istine".

- Ovo je jedan balon koji će pući od količine prenaduvanog rejtinga. Pogledajte analizu Stenford univerziteta i sve će vam biti jasno. U ovom trenutku o rejtingu razmišlja jedino Vučić. Rejting je njegova opsesija. Nikome drugom to danas nije važno, svako razmišlja kako da zaštiti sebe i druge, da pomogne slabijima dok traje ova pošast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati