Politika

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 13:51 3

"Zašto je 6. aprila izražena solidarnost sa Nemačkom?"

Pokret Dosta je bilo (DJB) kritikovao je danas odluku gradskih vlasti da baš na 6. april, kada je u Drugom svetskom ratu Nemačka bombardovala Beograd, pokaže solidarnost sa tom zemljom tako što je sve značajnije simbole grada "obojila" u boje zastave te zemlje.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, lider DJB Saša Radulović je rekao da je list Blic objavio da je Beograd u noći između nedelje i ponedeljka, na 6. april, svoje značajne zgrade i objekte "obojio" svetlima u boje nemačke zastave, u znak solidarnosti sa tom zemljom u borbi protiv koronavirusa.

On je rekao da je tog dana, pre 79 godina, Beograd bio sravnjen sa zemljom od nemačkih bombi i da je to bombardovanje, kao i NATO bombardovanje 1999. godine, nešto što nikada ne sme da se zaboravi.

- Naša poruka glasačima Srpske napredne stranke je - preci vam se prevrću u grobovima. Sram vas bilo što ovo podržavate! - rekao je on.

Radulović je dodao da je baš 6. aprila Beograd mogao da iskaže solidarnost sa nekom drugom zemljom koja se bori protiv koronavirusa, poput Francuske, Velike Britanije, Španije ili Amerike.

- Ovako kolonizovani pokazuju kolonizatoru da ih je kolonizovao. Balkan je kolonizovala Nemačka i koristi nas za jeftinu radnu snagu - rekao je Radulović.

On je dodao da će poslanici DJB uputiti i zvanično pitanje kako je moguće da je Beograd iskazivao solidarnost sa Nemačkom baš 6. aprila.

Kako su mediji preneli, u znak solidarnosti i podrške Beograd je kasno sinoć nastavio akciju osvetljivanja glavnih gradskih simbola u boje zastava država koje su najviše pogođene virusom korona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na fejsbuk nalogu da su Most na Adi, Brankov most, Palata "Albanija", Skupština Srbije i fontana na Slaviji bili osvetljeni u bojama nemačke zastave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati