Politika

Direktno.rs

05. 04. 2020. 13:19 7

"Vučiću zatvori Zadrugu i Farmu umesto što zatvaraš poljoprivrednike"

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Janko Veselinović  oglasio se povodom hapšenja mladog poljoprivrednika u Silbašu, kod Bačke Palanke, i povodom onenogućavanja poljoprivrednika da normalno obavljaju ratarske radove.

- Onemogućavanja poljoprivrednika da obavljaju prolećne radove nije se do sada setio ni jedan režim, ni jedan diktator. Van zdrave je pameti da se zbog epidemije onemogućavaju ratari da rade na njivi, gde nemaju nikakve kontakte sa drugim ljudima, a sa druge strane televizijska snimanja emisija, sa agrarnim nazivima, poput "Zadruge" i "Farme" normalno funkcionišu - naveo je Veselinović.

Mnogi poljoprivrednici, kaže on, tokom dana i dalje rade na poslovima u gradu i nemaju mogućnost van policijskog časa da obrade svoje njive.

- Nema nikakvog objašnjenja zbog čega se prema njima i svima drugima koji nas hrane, vlast ponaša kao prema kriminalcima. U ime Pokreta za preokret, ali pre svega u ime zdravog razuma, pozivam vlast da ne koristi vanredno stanje za represiju zbog koje se zgrožava civilizovani svet i zbog koje Srbija opet liči na Srbiju iz 90-tih godine prošlog veka. Aleksandre Vučiću, zatvori "Zadrugu" i "Farmu" umesto što zatvaraš poljoprivrednike - napominje lider Pokreta za preokret.

Veselinović poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da mimo slikanja na konferencijama za štampu, gde uglavnom statira, povede brigu o poljoprivrednicima, koji trenutni kupuju najskuplje gorivo na svetu, a iza ugla ih, kaže on,  čeka policija, kao dilere narkotika.

Podseća ministra Nedimovića da su nedavno zatvorene i pijace i da je onemogućeno da se poljoprivredni proizvidi prodaju na njima i pita ga da li je vanredno stanje ujedno i konačno uništavanje srpskog seljaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati