Politika

[ Izvor: Beta ]

31. 03. 2020. 12:47 0

"Neodgovornim ponašanjem vlast širi koronavirus"

Profesor prava i bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić optužio je vlast u Srbiji da je neodgovornošću i odsustvom blagovremene reakcije dovela do toga da se koronavirus u Srbiji nesmetano širi, dok je većina zemalja uveliko vodila bitku protiv te zaraze.

- Sledio sam se kada sam video koliko oduševljenje predstavnika vlasti je izazvala opaska da je sada pravo vreme da žene krenu u šoping u Milano. Rukovodstvo ove države se sprdalo sa bolešću koja je u nekim zemljama već odnosila ljudske žrtve - rekao je Pajtić za list Danas.

On je dodao da je predsednik Srbije pre nekoliko dana bio u Mađarskoj i ne samo da nije otišao u karantin zbog toga, nego "uživa u demonstraciji moći i bahatosti" i pokazuje da za njega "ne važe ni Ustav ni zakoni".

- Vučić je, iako je virus već bio detektovan u Srbiji, insistirao da listu SNS potpiše 50.000 ljudi, iako je zakonski uslov za predaju bio samo 10.000. Režimu je bilo važniji marketinški efekat od činjenice da su 40.000 ljudi, potpuno nepotrebno, izložili stajanju u redovima i potencijalnoj zarazi - rekao je on.

Pajtić je rekao da je Vučić, iako je koronavirus u Srbiji već uzimao danak, održao miting u krugu fabrike Krušik u Valjevu da bi pred izbore "ublažio negativne efekte skandala vezanog za oca ministra policije".

- Sada se svi čude što je Valjevo epicentar zaraze, a to je jedini grad u kome održano tako masovno okupljanje nakon što je korona počela da hara našom zemljom - rekao je Pajtić.

On je rekao da potpuno podržava inicijativu na društvenim mrežama da se predsedniku Srbije zabrani da se obraća do kraja krize zbog straha koji unosi među građane.

- Na svaki minut informacija koje nam da, moramo da trpimo 10 minuta manično-depresivnih uspona i padova, red kukanja, red euforije... Njemu je Srbija kauč, a celokupna javnost kolektivni psihijatar, pri čemu u ovom slučaju psihijatar još i plaća bolesnika, umesto da bude obrnuto - zaključio je Pajtić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati