Politika

[ Izvor: Beta ]

25. 03. 2020. 13:51 3

"Vlast grubo prekršila Ustav i izvršila državni udar"

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je danas da su mere koje preduzimaju vlasti u Srbiji povodom koronavirusa potpuno nerazumne i neshvatljive i dodao da će za posledicu imati potpuno urušavanje domaće privrede.

Na konferenciji za novinare Radulović je rekao da je situacija ozbiljna i da treba pomoći starim i bolesnim ljudima, ali da u svim drugim zemljama parlament stalno zaseda i kontroliše, odnosno potvrđuje odluke Vlade a samo u Srbiji važi policijski čas koji traje pola dana i koji nije uvođen ni za vreme rata 1999. godine.

- Mi juče vidimo slike sa Sajma koje su neverovatne. Vlast koristi strah ljudi da diže paniku i zastrašuje građane. Rezultat toga biće propast domaćih privrednika. A to je i cilj, da osim javnog sektora jedini poslodavac ostanu strane korporacije koje se bave motanjem kablova. I svi ćute o tome jer ih je strah i samo gledaju predsednika i premijerku koji zastrašuju građane situacijom u Italiji - rekao je on.

Govoreći o višednevnim naporima DJB da bude sazvana sednica parlamenta na kojoj bi bilo reči o vanrednom stanju i načinu na koje je ono uvedeno, Radulović je rekao da je predsednica parlamenta Maja Gojković u svom odgovoru na taj zahtev potvrdila da je u tom poslu prekršen Ustav i da je, praktično, izveden državni udar.

Radulović je rekao da je DJB poslao pismo Maji Gojković u kojem je zapitao kako je moguće da nikoga nije obavestila o navodnom zahtevu da bude sazvana sednica parlamenta pre proglašavanja vanrednog stanja i zašto na konferenciji za novinare 15. marta to niko nijednom rečju nije pomenuto.

- Da li znate da sve skupštine u svetu normalno funkcionišu i da nigde nije na ovakav grub način prekršen Ustav i praktično izvršen državni udar? Da li razumete da svojim odbijanjem da, za razliku od svih drugih zemalja sveta, zakažete sednicu Narodne skuštine, nastavljate da kršite Ustav? - navodi se u pismu koje je Radulović pročitao i dodao da je parlament Srbije zasedao i za vreme Prvog svetskog rata, čak i na stranoj teritoriji.

On je dodao da će DJB, ukoliko u roku od 24 sata ne dobije odgovore od predsednice parlamenta, protiv nje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneti krivične prijave za kršenje Ustava, izvršenje državnog udara i podrivanje Ustavnog poretka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati