Politika

Direktno.rs

13. 02. 2020. 14:21 2

Đilas Šutanovcu: Neću pisati ruskim ministrima, Srbija je sve dalje od EU

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, obratio se juče šefu Delegacije Evropske unije, Semu Fabriciju, i pitao ga zašto "žmuri" na činjenicu da je evropska perspektiva Srbije dovedena u pitanje. Nakon ovog pisma usledio je predlog bivšeg predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, a onda i Đilasov odgovor Šutanovcu.

- Vaša izjava da EU ne žmuri na dešavanja u Srbiji je tačna baš koliko i ona da je "evropska integracija Srbije realnost". Tolika realnost da je Srbija po izveštaju stručnih službi Komesarijata za proširenje Evropske Komisije po indeksu uspešnosti ispunjenja uslova za pridruživanje EU sa ocenom 2.38 iza Albanije i Severne Makedonije (3.13), Crne Gore (2,88) i Kosova*(3,00) - napisao je Đilas u otvorenom pismu Fabriciju.

Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac osvrnuo se na Đilasovo otvoreno pismo Fabriciju i rekao da je "sad vreme za jedno otvoreno pismo Kremlju".

- E, sad je vreme za jedno otvoreno pismo Kremlju. Dva ministra Vlade Ruske Federacije dolaze u kampanji u BGD, možda i dva pisma? I, što ne - napisao je Šutanovac na Tviteru. 

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je bivšem predsedniku DS i rekao da neće pisati ruskim ministrima, kako predlaže g. Šutanovac, jer je Srbija u procesu pridruživanja EU, a ne zajednici sovjetskih republika.

- Želim da Srbija i njeni građani imaju nivo slobode medija, poštovanja ljudskih prava, izgrađenosti institucija, životnog standarda kao građani Evropske unije. A mi smo sve dalje i dalje od toga. Zato i idem u Evropski parlament i govorim o tome. Zato kritikujem one evropske zvaničnike koji se prave da ne vide kako Aleksandar Vučić udaljava Srbiju od Evrope ubijajući svaku šansu za bolju budućnost građana Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati