Politika

Direktno.rs

28. 01. 2020. 20:55 0

USKLIKNIMO S LJUBAVLJU Vesić: Vučić kao Sveti Sava

Pevali su mu pesme, išli u kolonama na njegove besede, kačili njegove slike po školama i kancelarijama. Ovde nije reč o Josipu Brozu Titu. Ne, ovde nije reč ni o Svetom Savi. Ovde je reč o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u očima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, uzdignut na nivo božanstva

- Danas se Srbija nalazi pod istim ili ne manjim iskušenjima nego Srbija Svetog Save. Ako je Sveti Sava svakom Srbinu danas "hram u srcu i molitva i duši" vreme je da naučimo od Savine diplomatije kako se čuva zemlja, kako se čini moćnijom i sigurnijom za sve ljude. A upravo naš predsednik Vučić vodi Savinu diplomatiju uspostavljanja kontakata. Kao što je Sava u ranom srednjem veku uspeo da dođe i do egipatskog dvora tako i danas predsednik Vučić budućnost Srbije osigurava stalnim kontaktima... - napisao je na svom Fejsbuk profilu Goran Vesić, označivši to kao njegov govor na slavi Gradske opštine Vračar. 

Izgleda da Srbiji nije dovoljno što svaka vest počinje sa "predsednik Srbije Aleksandar Vučić", što svako saopštenje bilo koje jedinice lokalne samouprave počinje istim tim rečima, što svako obraćanje funkcionera počinje identično... I može se ovde još dosta nabrajati, poenta je jasna - predsednik Srbije Aleksandar Vučić... Sada se krenulo na viši nivo.
Očigledno neće mnogo proći dok deca u školi za školsku slavu ne budu učila "Uskliknimo s ljubavlju predsedniku Aci". Priredbe bi, u tom slučaju, bile održavane 5. marta na dan rođenja predsednika, a ponosnim roditeljima bi oči suzile dok prisustvuju ovoj sceni. Setili bi se i štafete, koju Vesić još čuva u šteku kao predlog. Jer, pre nego što je voljom Vesića postao Sava, Vučić je po svaku cenu hteo da bude Tito.

A na kraju svih krajeva, možda je zamenik gradonačelnika Beograda samo pomešao Savu, misleći da Vučić vodi politiku Save Savanovića...

Jer, što bi u stara vremena rekli naši preci - "popi nam krv".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati