Politika

[ Izvor: N1 ]

13. 11. 2019. 12:38 0

Pajtić: Vučić ne zna šta je GIM, a pričao šta Branko Stefanović tamo radi

Komentarišući navode Marinike Tepić da je Aleksandar Vučić 2013, kao ministar odbrane, lično posredovao u trgovini oružjem između Slobodana Tešića i Libijaca, nekadašnji predsednik DS-a Bojan Pajtić rekao je da je Tepić bila ministarka u pokrajinskoj vladi na čijem je čelu bio, i da sigurno ne bi govorila napamet.

- Jasno je da samo ministar odbrane može da trasira ovakvu trgovinu oružjem - kazao je Pajtić uz ocenu da je reč o međunarodnom korupcionaškom skandalu.

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da je Vučić tada insistirao da se Tešić ubaci u državnu delegaciju, iako se nalazio na crnoj listi UN, upravo zbog sumnjive trgovine oružjem.

Pajtić je u "Novom danu" na N1 kazao da nema sumnje da je Vučić kao ministar odbrane trasirao tu prodaju oružja, jer to nije mogao da učini ministar policije.

- On je u suštini 'mastermind' i ovog režima, i ovog korupcionaškog skandala" - ocenio je bivši predsednik DS-a.

Navode Marinike Tepić odbacio je, međutim, šef diplomatije Ivica Dačić koji je poručio i da pogibija ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice i dvoje službenika ambasade, Slađane Stanković i Jovice Stepića, nemaju nikakve veze sa trgovinom oružja, kako to tvrdi potpredsednica SSP-a.

Pajtić je, s druge strane, rekao da Vučić i njegovi saradnici sigurno ne obaveštavaju Ministarstvo spoljnih poslova kad trguju oružjem, već da to "očito rade preko crnih kanala".

- Radilo se o šemi koja je podrazumevala da privatna firma (GIM) ima bolje uslove nego SDPR kao državna. Vučić odjednom ne zna šta je GIM, a pre nedelju dana je znao koja je pozicija Branka Stefanovića u toj kompaniji - primetio je Pajtić.

Kazao je i da je taj slučaj međunarodni korupcionaški skandal i međunarodni kriminal, koji može ugroziti bezbednost i živote građana Srbije.

- Neko se poigrava našim životima i našim glavama. Od tog oružja ginu neki ljudi. Ginu Kurdi, a Radnička partija Kurdistana (PKK) je svojevremeno jurila turskog ambasaodra po Beogradu! Nekome će da padne na pamet da se sveti zato štoljudi, deca i ženeginu na frontovima od srpkog oružja. Spominje se Al Kaida, spominje se ISIS. Režim je ušao u međunarodni kriminal - ocenio je Pajtić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati