Zdravlje

Direktno.rs

11. 12. 2021. 14:03 0

Voda s kuminom: Za brži metabolizam, a lako se pravi

Već znate da je voda najbolji napitak na planeti za dobro zdravlje i gubitak težine. Međutim, dodavanjem začina kumina u vodu možda ćete ubrzati topljenje kilograma.

Jedan od načina na koji voda pomaže gubitku težine je zadovoljavanje apetita. Pošto isti deo vašeg mozga tumači i signale gladi i žeđi, lako mu je da pomeša te signale, piše Eat this.

Veliko istraživanje objavljeno u Annals of Family Medicine otkrilo je značajnu povezanost između neadekvatnog unosa vode i gojaznosti, sugerišući da dobra hidratacija igra ključnu ulogu u kontroli telesne težine.

Postoji način da se ubrza mršavljenje - voda s kuminom.

Taj napitak možete lako napraviti kod kuće koristeći osušene semenke kumina. Začin, bogat antioksidansima, dobar je za imunološki sistem, zdravlje creva i smanjenje upala.

U malom kliničkom ispitivanju koje je obuhvatilo 88 gojaznih žena, jedna grupa je jela jogurt začinjen kuminom dva puta dnevno tokom tri meseca. Druga grupa je u istom periodu jela istu količinu jogurta, ali bez dodatka kumina u prahu.

Ispostavilo se da su samo one žene koje konzumiraju kumin značajno smanjile svoju težinu, indeks telesne mase, obim struka i masti. Takođe su imale niži nivo triglicerida i loše holesterola u krvi, a povećao im se dobar holesterol.

Voda s kuminom pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi pomažući ćelijama da pravilno reaguju na glukozu i insulin. Kada je vaš šećer u krvi visok, u vašim ćelijama se može skladištiti više glukoze nego što vam je potrebno za energiju, i ona se može pretvoriti u mast.

Može se konzumirati topla ili hladna. Potopite kašiku semenki kima u šolju vode preko noći. Ujutru mešavinu kuvajte oko pet minuta.

Kada se ohladi, procedite semenke. Voda će imati mineralni i drvenast ukus, zato možete da dodate malo prirodnog zaslađivača ili cimeta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati