Muzika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2022. 18:21 0

Cetinski nagradu "Beogradskog proleća" posvetio ocu

Toni Cetinski je pobedio na ovogodišnjem Beogradskom proleću sa kompozicijom "Čuvam ljubav". Trijumf na legendarnom festivalu hrvatski muzičar posvetio je svom ocu i kolegi Mirku Cetinskom.

- Nikad nisam sumnjao u svoju publiku, ali nikada nisam imao sreću sa glasovima. Ovo mi je stvarno posebno. Hvala mojoj publici. Tata, stiže - rekao je Toni Cetinski prilikom dobijanja nagrade.

Hrvatski muzičar je narednog jutra nakon pobede na Beogradskom proleću gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gde je govorio o utiscima sa festivala, ali o svom ocu.

- Bio sam jako uzbuđen. Imao sam potrebu da mu posvetim nagradu, jer znam koliko mu je značio taj festival, kao što su, naravno, u našim krajevima Opatijski festival, Splitski festival, Zagrebački festival. Svaki kraj je imao svoj Sanremo na koji smo se svi ugledali - rekao je Toni Cetinski.

Toni Cetinski - "Čuvam ljubav (Beogradsko proleće, 2022. godine):

U emisiju se uključio i sam Mirko Cetinski telefonskim putem.

- Moram da vam kažem da sam pratio (Beogradsko proleće, na kojem je pobedio njegov sin Toni Cetinski) i to me je jako iznenadilo i veselilo kada sam čuo da će Toni nastupiti na Beogradskom proleću, jer on zna da sam ja davne 1973. godine nastupio na tom istom festivalu, u toj istoj dvorani, na toj istoj pozornici. To me je jako ganulo i obradovalo - rekao je Mirko Cetinski u Jutarnjem programu RTS-a, a onda se prisetio njegovog učešća na "Beogradskom proleću" 1973. godine:

- Bilo je jako uzbudljivo. U ono vreme ja sam bio mlad čovek, pevao sam pesmu Alfija Kabilja, našeg poznatog kompozitora iz Zagreba, "Obuci najljepšu haljinu". To je bio meni prvi pravi dolazak u Beograd tih godina i saznanje da ću ja nastupiti na jednom takvom festivalu, bilo je veliko uzbuđenje. Imao sam prelaz iz diskografske kuće "Alta" u diskografsku kuću RTB-a. Susresti tamo sve velike pevače, velika imena u ono vreme. Ja sam bio mlad i malo poznat u Beogradu. Ja sam ipak iz Rovinja, pevač koji je u Zagrebu pobedio 1972. godine i onda nakon 1972. godine, nakon "Mog ludog srca", pozvali su me u Beograd i tu sam nastupao sa Mikijem Jevremovićem i sa puno poznatih imena. To me je jako razveselilo - rekao je otac Tonija Cetinskog.

Na pitanje da li je bio više uzbuđen dok je pratio sina Tonija na Beogradskom proleću ili tokom njegovog nastupa na ovom festivalu, Mirko je priznao da je to teško pitanje.

- Ne znam šta bih rekao. Bio sam uzbuđen i onda i sinoć (u petak, 30. aprila), videvši da je festival opet krenuo, jer je bila velika pauza... - rekao je Mirko Cetinski, uz konstataciju da će njegovom sinu Toniju sigurno značiti priznanje na Beogradskom proleću.

Podsetimo se nekih pesama u izvođenju Mirka Cetinskog.

Mirko Cetinski - "Moje ludo srce":


Mirko Cetinski - "Bella Ciao":


Mirko Cetinski - "Ajmo na more":


Mirko Cetinski - "Kad stigne jesen" (Beogradsko proleće, 1975. godine):


Tokom razgovora, Toni je naveo da mu je drago što su učestvovali na Beogradskom proleću takmičari raznih generacija.

- Meni je bilo predivno od njega (Lada Leskovara, najstarijeg učesnika Beogradskog proleća) kada mi je rekao: "Pozdravi mi ćaleta." Sve starije kolege se sećaju mog oca koji je te davne godine nastupao i druženja njihovih. Osetiti tu generaciju koja i danas zna da vrednuje pravu pesmu. Bez prave melodije, po meni, nema prave pesme... - rekao je Toni Cetinski.

Poslušajte i uključenje Mirka Cetinskog u Jutarnjem programu RTS-a:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati