Film i TV

Direktno.rs

29. 04. 2022. 13:52 0

Priče iz romantičnih filmova nisu uvek nerealne

Romantični filmovi, bilo da se radi o dramama ili komedijama, uglavnom su puni klišea. Publika je već navikla da ne bude iznenađena kada gleda ovakve filmove, a sudeći prema popularnosti ovih ostvarenja, čini se da ljudima ne smeta predvidivost njihovih priča.

To što je nešto kliše, međutim, ne znači da je i besmisleno, naprotiv. Iz romantičnih filmova moguće je svašta toga korisnog naučiti, a evo zašto su oni istiniti.

Odlazak u drugu državu ili grad nakon raskida

Filmovi sa ovim klišeom: Under the Tuscan Sun (2003), The Holiday (2006), Eat Pray Love (2010)

Scenaristi često svoje likove kojima je slomljeno srce šalju na put u drugu zemlju ili grad, u svakom slučaju što dalje od svog nekadašnjeg partnera. Čim se ovi likovi nađu u drugoj sredini, oni vrlo lako pronalaze nove prijatelje, a na kraju i novu ljubav.

Psiholozi i istraživači su otkrili da ovako nešto uopšte nije neuobičajeno u stvarnom životu. Nedavno ostavljenim osobama zaista prija odlazak iz mesta u kom su bivstvovali s partnerom, a samo putovanje čini da donekle zaborave na svoj ljubavni brodolom.

Beleženje misli o svom ljubavnom životu u dnevniku

Filmovi sa ovim klišeom: Bridget Jones’s Diary (2001), How to Lose a Guy in 10 Days (2003), Sleepless in Seattle (1993)

Glavni protagonisti romantičnih filmova su ponekad pisci, novinari ili osobe koje samo vole da pišu dnevnik. Neretko u takvim filmovima možemo čuti njihovu naraciju tekstova koje su napisali, koji najčešće imaju veze sa njihovim ličnim životom i problemima, ljubavnim ili nekim drugim, s kojima se suočavaju.

U vezi sa ovim nema ništa sporno, štaviše, stručnjaci savetuju da stavimo svoje misli na papir, jer nam to može pomoći da precizno identifikujemo u čemu leži naš problem, ali i gde se krije njegovo rešenje.

Promena modnog stila kao lek za nesreću u ljubavi

Filmovi sa ovim klišeom: She’s All That (1999), Miss Congeniality (2000), Clueless (1995)

Do sada smo videli dosta interpretacija ovog klišea, ali je njegova suština ista. Uglavnom pratimo sudbinu povučene devojke koju niko ne primećuje, a onda nakon radikalne promene stila, koja se uglavnom ogleda u novoj frizuri, korišćenju šminke i atraktivnijoj odeći, ona naprasno postaje popularna i započinje novu etapu svog života, u kojoj je sada u centru pažnje.

Istraživanja su potvrdila da briga o izgledu, odeći i urednosti zaista ljudima otvara nova vrata, za koja su mislili da su zauvek zatvorena za njih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati