Film i TV

Direktno.rs

10. 04. 2022. 17:42 0

Film "Nebesa" TV premijeru imaće na HBO

Film "Nebesa", koji je režirao Srđan Dragojević, od jeseni će biti prikazivan na HBO, saopštio je reditelj na Tviteru.

- Naš novi film, "Nebesa", otkupio je HBO - to će biti premijera na malim ekranima. Platforma. Na jesen - napisao je Dragojević.

Da podsetimo, u glavnim ulogama "Nebesa" našli su se Goran Navojec, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Danijela Mihajlović, Nataša Marković i Srđan Todorović. Ova filmska alegorija sa elementima crne komedije inspirisana je trima pričama francuskog pisca Marsela Emea. Priče o uticaju "čuda" na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu smeštene su u 1993, 2001. i 2026. godinu.

- Pojava čuda je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi. Film postavlja neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka - verujemo li u Hrista, ili se klanjamo zlatnom teletu, idolu koji opredmećuje novac, konzumerizam i pohlepu? Kako da razlikujemo Božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je milost od Boga zapravo kletva? "Nebesa" je film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja - stoji u opisu ovog filma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati