Film i TV

[ Izvor: NIN/Mediji ]

21. 10. 2021. 14:37 3

Iva Ilinčić o Aleksiću: Nisam tako zamišljala početak, ali istina oslobađa

Prošlo je nešto više od mesec dana od kada je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić pušten iz zatvorskog u kućni pritvor, a glumica Iva Ilinčić, koja ga je početkom ove godine prijavila zbog seksualnog zlostavljanja, sada otvoreno govori o svemu što je prošla.

Iva je zajedno sa koleginicom Milenom Radulović javno istupila i govorila o tome kroz šta su prolazile u školi glume, gde su trpele zlostavljanje.

"Za mene je ova godina zaista bila veoma turbulentna. Ja sam uradila nešto što sam mislila da nikada neću uraditi. Kada se sve to desilo, imala sam u glavi samo jednu stvar: u redu, ja ću nositi pečat. Bila sam potpuno svesna toga i puno sam o tome razmišljala. Ali, sa slobodom se događa čudna stvar. Кada želiš da prodišeš i skineš sve okove koje osećaš na sebi, ništa ti više nije važno i ništa više ne doživljavaš kao prepreku. Кada sam to uradila, znala sam da sam uradila pravu stvar. Nije mi toliko bilo važno to u odnosu na ono šta će to sa sobom doneti", rekla je Ilinčić u intervjuu za NIN.

Kako je navela, neizmerno joj je značila podrška roditelja i prijatelja, ali je istakla i da zna da ima puno onih koji se boje.

"Neki misle da je lako Mileni jer je uspešna glumica, ima karijeru u Rusiji, ja imam oca advokata pa ne moram da brinem. Ali, upravo zato što ne mogu da pobegnem iz svoje kože, to sam što sam – i to što sam glumica mi je dalo priliku da u javnosti ispričam. I znam da sam zahvaljujući tome poslužila kao uzor mnogim devojkama. Dobila sam ogroman broj poruka, sve sam ih čitala i tek tada sam postajala svesna koliko je ovaj problem prisutan u svim sferama našeg društva. Ja sam svoje uradila, i ono što sada pouzdano mogu da kažem glasi – istina oslobađa! I to je najveća katarza koju sam ja doživela. Od tog trenutka mi se život promenio", iskrena je Iva.

Kaže i da nije zamišljala da će se početak njene karijere vezivati za ovakav slučaj, ali da je, s druge strane, dobila mnogo.

"Danas kada ukucate na Guglu Iva Ilinčić, vi dobijete najpre priču o mom iskazu u sudu povodom slučaja Mika Aleksić. Naravno, nisam tako zamišljala početak mog puta u ovoj profesiji… Ali, dobila sam mnogo. Dobila sam mnogo prvenstveno u samoosećanju, u doživljaju sebe kao osobe, u sazrevanju. Dobila sam i saznanje od mnogih devojaka da su se žalile nadležnim organima zbog sličnih stvari, ali nisu dobile pomoć", rekla je glumica.

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati