Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

07. 07. 2021. 09:23 2

Frano Lasić: Sin me podmladio, žena mi daje snagu

Hrvatski glumac Frano Lasić i srpska umetnica Milena Matić dobili su sina krajem novembra prošle godine i nazvali su ga Nikolas. Venčali su se pre pet godina, a pre toga su u vezi bili tri godine

Poznati hrvatski glumac i muzičar Frano Lasić (67) igra advokata Endrua Lerda u srpskoj verziji američke sapunice "Dinastija" koja će se na jesen prikazivati. Zadnjih osam godina Lasić provodi sa srpskom umetnicom Milenom Matić (36). Par je prošle godine dobio sina Nikolasa. Lasiću je ovo četvrti brak i četvrto dete, a Mileni prvi i prvo dete. 

- Kada dobijete ulogu vidite da li vam odgovara ili ne odgovara. Ja cenim svaki posao, bez obzira na to kakva je uloga. Pogotovo u današnje vreme gde je poslova sve manje, iako smo u situaciji da se puno snimalo ovde. Naravno da sam bio zadovoljan. Svaka uloga koju radite je izazov za sebe. S druge strane, saznanje da se radi o rimejku jedne "Dinastije" koja je bila svetski poznata serija sa milionima gledalaca je već izazov i odgovornost. Situacija i tema koja se obrađuje u originalnoj "Dinastiji" 80-tih godina apsolutno se može prebaciti u današnje vreme. Svega ima, politike, korupcije, ubistava, ljubavnih zapleta, prevara. Iste stvari koje su se događale tada, događaju se i sada - rekao je Frano Lasić.

Advokat Lerd je desna ruka svog šefa Blejka Karingtona.

- Gluma je gluma. Ona vam daje mogućnost da možete da skačete sa jednog lika u drugi bez straha od katastrofalnog udarca u zemlju i pada. Pritom, ovo nije takva uloga da je bog zna koliko zahtevna. On je jedan linearan tip. Međutim, on ima moralnu vertikalu u kojoj poštuje svog poslodavca, Blejka Karingtona. Nikada mu ništa neće uraditi iza leđa. On ga je vadio iz puno problematičnih situacija koje su ga snašle u životu. Na kraju krajeva jedan u drugog imaju poverenja i uzajamnog poštovanja - objašnjava Lasić.

On ističe da je u jednom trenutku nastao zastoj i da se nije radilo toliko i da je sada na neki način hiperprodukcija.

- Pre dve godine sam snimio film "Elegija lovora" sa rediteljem Dušanom Kasalicom, gde igram glavnu ulogu. Taj film se još nije pojavio. Jednostavno se ne isplati dati film koji je završen, koji je dobar, za desetoro ljudi, već se čeka situacija da se pojavi na nekom festivalu. Radio sam male uloge, ali sam radio.

Lasić tvrdi da se od glume može preživeti.

- Može da se preživi. Ceo život je takav. Ja sam 40 godina u tom poslu kao slobodnjak što nije baš lagano. Kao slobodnjak imate i nemate. Imate posao, nemate posao i to morate da rasporedite, da možete da dočekate drugi posao i da možete da živite. Kada se radi, pogotovo sapunice, što je u kontinuitetu, onda može da se pristojno živi. Ali, šta znači pristojno živeti? Možete recimo pristojno živeti u Srbiji, ali ne i u Hrvatskoj, jer su cene namirnica skuplje tamo nego ovde. Uvek je divno kada čovek ima posao, kada može nešto da radi, a onda se prebacuje iz jednog džepa u drugi, pa se nekako snalazite. U svakom slučaju nije "karingtonski" kao ovde.

Frano priznaje da pokušava da izbalansira poslovni i privatni život najbolje što može.

- Kada se radi onda idete da radite. Ovde nemam glavnu ulogu, pa se može sve stići. Nije problem. Problem bi bio da imam glavnu ulogu. To bi značilo da sam svaki dan na snimanju od ujutru do uveče. Ovako kada je srednja uloga, pa nije svaki dan snimanje, može se - priznaje Lasić.

Osim glume najveća sreća i bogatstvo mu je jednogodišnji sin Nikolas.

- Ja sam presrećan zbog toga. Imam predivnu suprugu Milenu koju obožavam, volim, koja je predivna osoba i to je jednostavno nekako bio logičan sled naše veze. Mi smo osam godina u vezi i tako smo hteli. Kao da sam ponovo rođen. Srećan sam i daje mi snagu. Strašno me veseli situacija sa malom bebom koju gledaš kako raste svaki dan, kako vam se smeje, to je predivno - rekao je Lasić i dodao da ga je sin pomladio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati