Zabava

[ Izvor: Mediji ]

10. 08. 2024. 09:08 0

Dadilji kraljevske dece jedna reč je strogo zabranjena

Marija Boralo vam je sigurno poznato ime ako pratite britansku kraljevsku porodicu. Ona je dadilja kraljevske dece i time i jedna od najbližih saradnika princa Vilijama i Kejt Midlton.

Školovala se na prestižnom univerzitetu "Norland College u Bathu", namenjenom upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga uputstva kad je u pitanju briga o kraljevskoj deci. Tako je, između ostalog, naučila kako deci nikada ne sme da se obraća rečju "deca" ("kids") nego uvek treba da ih oslovljava njihovim imenom.

- Tako se prema deci iskazuje poštovanje - rekla je Luis Heren, autorka o kraljevskoj porodici i dodala da u izuzetnim situacijama dadilje kraljevskoj deci mogu da se obrate rečju na engleskom children (deca), što u bukvalnom prevodu znači isto što i engleskom kids, ali je zvaničniji.

Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom bež uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali sreća dece najvažniji je deo odgajanja.

Vreme za spavanje kraljevskoj deci počinje u 19 sati, otkrila je Luis, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusi. Takođe, vreme za igru ​​uvek se odvija napolju - bez obzira na to da li je kiša ili sunce.

- Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa svojim psima, baštovanstvo... Norland jako voli da decu poučava kroz igru - dodala je Luis.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati