Zabava

[ Izvor: Headliner ]

31. 05. 2024. 18:02 0

Bajaga i Lajbah u klinču: Sve zbog priče o Ramštajnu

Na društvenim mrežama postala je viralna priča Momčila Bajagića Bajage koji je ispričao kako je pre 30 godina imao priliku da svira sa grupom Ramštajn na jednom festivalu u Sloveniji.

Tom prilikom je pomenut i sastav Lajbah, koji se oglasio nakon Bajaginih navoda.

Bajaga je u podkastu "Agelast" Galeba Nikačevića rekao da je Ramštajn tada u grupi Lajbah video svoje idole i da su tražili da se upoznaju sa njima.

Prema tvrdnji Bajage, muzičari iz slovenačkog sastava su to odbili, da bi dve godine kasnije Lajbah želeo da bude predgrupa na turneji tada već etabliranog Ramštajna, ali da je ovog puta nemački bend bio taj koji odbija.

Lajbah se eksluzivno za portal Hedlajner (Headliner) oglasio, upoređujući Bajaginu priču sa "klasičnim srpskim humorom i dementnim ribarskim preterivanjem".

- S obzirom na to da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu i Lajbahu postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odazovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997. godine, kada je stavio svoje ime u obranu Lajbaha, jer je naš nastup u srpskom glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen - navode iz Lajbaha.

Ipak, ukazuju, priča koju sada širi "spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja". Istina je, kažu, samo to da su Ramštajn na početku bili veliki Lajbah fanovi i da su kod Lajbaha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost.

- A da bi se Lajbah ikada nudio Ramštajnu kao predgrupa, to nikako ne drži. Lajbah je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku 90-ih izrazili želju da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Ramšajn inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su oni hteli da nas upoznaju. Članovi Ramštajna su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji je Ramštajn nastupio samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa i još mnogo toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota "tamo negde" na granici Austrije i Italije - saopštio je Lajbah.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati