Zabava

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 03. 2024. 17:15 1

"Jao, pa nisam se očešljala": Slađana na snimku iz 1985.

Video sa snimanja pesme "Za milion godina" projekta YU Rock misija iz 1985, prikazuje domaće muzičare koji su učestvovali u pravljenju ove legendarne kompozicije, ali "iza kulisa". Među njima je, naravno i Slađana Milošević.

YU Rock misija bio je sastav izvođača nekadašnje SFRJ, koji su, snimivši pesmu "Za milion godina", želeli da pomognu gladnima u Africi, po uzoru na Boba Geldofa, čija je akcija kulminirala koncertom "Live Aid".

 Elita jugoslovenske rok i pop muzičke scene zajedno je formirala jugoslovenski "Aid" bend. Grupa je snimila pesmu i odgovarajući spot. Tu su bili izvođači kao što su Oliver Mandić, Željko Bebek, Marina Perazić, Momčilo Bajagić-Bajaga, Aki Rahimovski, Dado Topić, Masimo Savić, Zdravko Čolić. Jura Stublić, Peđa D’ Boy i mnogi drugi poznati muzičari. Naravno, tu je bila i Slađana Milošević.

U snimku koji prikazuje kako je sve izgledalo "iza kulisa", Slađana izgleda neodoljivo u svojoj spontanosti i prirodnoj harizmi. Posebno je zanimljiv deo na početku 17. minute ovog klipa, gde se Slađana u šali žali na frizuru i kaže: "Jao, pa nisam se ni očešljala, baš sam bezveze. Šta će da kažu obožavatelji širom sveta…"

Za kraj kampanje, jugoslovenski muzičari su izveli ovu pesmu na osmočasovnom koncertu 15. juna 1985. u Beogradu. "Za milion godina" je bila veliki hit u tadašnjoj zemlji, a pušta se često i danas na radio stanicama. Tekst pesme je napisao Mladen Popović, a muziku Dragan Ilić Ilke.Podsetimo, muzičarka i multimedijalna umetnica Aleksandra Slađana Milošević (69) preminula je juče u Beogradu, nakon kraće i teške bolesti.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati