Zabava

08. 03. 2023. 10:27 0

Baćina mama vrhunska umetnica

Miodrag Radonjić poznat po ulogi Baće u "Južnom vetru" jedan je od najpopularnijih naših glumaca trenutno, međutim, kada je reč o njegovom privatnom životu ne zna se mnogo.

Pa tako malo ljudi zna da je Radonjićeva majka i te kako značajno ime u domaćoj muzici.

Naime, Branka Lolić je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd, a osamdesetih prošlog veka ona i Lepa Brena imale su istog menadžera.

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - ispričao je Radonjić jednom prilikom i dodao:

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali.

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati