Zabava

[ Izvor: Dnevnik.hr ]

26. 02. 2023. 09:31 4

Ovako izgleda flaša vode od 56.000 evra (FOTO)

Da vam neko kaže kako je boca vina ili vrhunskog viskija prodata za 56.000 evra, to vam ne bi zvučalo toliko neverovatno, budući da se to stalno dešava. Nasuprot tome, niko ne očekuje da bi neko dao ovoliko novca za flašu vode.

To se, međutim, upravo dogodilo na aukciji koju je organizovao Plan3t Foundation A.C. u luksuznom restoranu La Hacijenda de los Morales u Meksiko Sitiju, piše Punkufer.
Staklena flaša voda prekrivena zlatom dizajnirana je po uzoru na umetničko delo italijanskog umetnika Amadea Modiljanija, a osmislio ju je Fernando Altamirano, koji potpisuje i najskuplju bocu konjaka na svetu (Dudognon Heritage Henri IV). Sredstva prikupljena aukcijom donirana su fondaciji za borbu protiv globalnog zagrevanja, a flašica od 750 ml upisala se u Ginisovu knjigu rekorda.

Voda za svaku bocu Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani dolazi iz tri izvora na Zemlji: Fidžija, Francuske i sa Islanda, ali to nije sve - svaka kap sadrži i čestice zlata kako bi bila alkalna i zdravija od obične vode.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati