Zabava

Direktno.rs

25. 01. 2023. 10:48 0

Laušević: Poseta, Anita.. ne navikava se na uspon ni na pad

Posle dugogodišnjeg boravka u Americi, glumac Žarko Laušević vratio se u Srbiju, gde aktivno snima.

Osim glumačke karijere, njegovo ime se vezuje za splet nesrećnih okolnosti koje su se odigrale 1993. godine. Tada je objavljena vest da je Žarko Laušević u samodbrani ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

Dobio je kaznu zatvora od 15 godina koju je služio u Spužu i Požarevcu.

Tokom boravka u zatvoru, razveo se od prve supruge Maje, a već je uveliko voleo Anitu.

- 23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje - pisao je Laušević.

Ona je tada donela odluku da se preseli u Ameriku, a gde je počela da radi kao scenski šminker. Imala je priliku da radi na svetski poznatim projektima, poput serije "Seks i grad".

- Nikog nisam poznavala i krenula sam od nule. Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojojoj porodici pomogla da preživi. Onda sam, kad sam skoro izgubila svaku nadu, našla oglas u novinama da se traži scenski šminker za jednu predstavu u Linkoln Centru. Javila sam se … i dobila sam posao - rekla je Anita ranije.

Pre nekoliko godina je dobila nagradu za svoj rad u Njujorku.

- Ovo je ostavrenje sna. Nisam mogla ni da zamislim, kada sam se 1997. preselila u Njujork da ću stajati ovde - rekla je Anita nakon što je preuzela svoju nagradu, svojevremeno.

Tokom boravka u zatvoru, Žarko je opisao svoju ljubav prema Aniti.

- Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad - pisao je on.

Broj sedam ima posebnu simboliku njihove veze.

- Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava ‘Sveti Sava’ je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina - dodao je on.

Anita Laušević rođena je 1966. godine u Ljubljani, a sa glumcem ima ćerku Janu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati