Zabava

Direktno.rs

05. 01. 2023. 08:56 3

Dva intervjua Harija pred knjigu: Drma se dvor

Knjiga "Spare" (Rezerva) izlazi 10. januara, a "odbegli" član kraljevske porodice već je uradio dva intervjua, koja će po svoj prilici biti veoma eksplozivni.

Princ Hari je razgovarao sa Tomom Bredbijem sa ITV-ja, bivšim kraljevskim dopisnikom koji ga je ranije intervjuisao prilikom snimanja dokumentarnog filma o njihovoj turneji po Africi 2019. godine, a dao je i intervju američkoj televizijskoj kući CBS.

Između ostalog je istakao i da se on i njegova supruga Megan Markl s kojom ima dvoje dece, Arčija i Lilibet žele prikazati kao negativci, piše BBC.

- Ovo nije trebalo ovako da se završi. Ja želim porodicu, a ne instituciju - rekao je Hari u trejleru.

Rekao je i da "nisu pokazali apsolutno nikakvu volju za pomirenje", iako nije jasno na kog člana porodice misli. Bakingemska palata je odbila da komentariše ove izjave.

Oba intervjua biće emitovana 8. januara, dva dana pre izlaska autobiografije.

Tokom razgovora sa novinarom CBS News 60 Minutes Andersonom Kuperom princ Harry tvrdi da je "doživeo izdaju sa brifinzima, curenjem informacija i podmetanjem priča protiv mene i moje supruge".

- Porodično pravilo je "nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj", ali to je samo pravilo. Oni će npr. razgovarati sa novinarom, a on će doslovno dobiti informacije na tacni i napisati tekst. I na kraju će biti istaknuto da su za komentar tražili Bakingemsku palatu. Dakle, kada zadnjih šest godina govore "ne možemo dati izjavu da bismo vas zaštitili", ali to radite za druge članove porodice, dolazite do tačke kada je ta ćutnja izdaja - otkrio je princ.

S ITV-ja su saopštili da će njegov intervju, snimljen u Kaliforniji, govoriti i o porodičnim odnosima princa Harija kao i nepoznatim detaljima vezanima uz smrt njegove majke Dajane, princeze od Velsa.

Izdavač "Penguin Random House" pak naziva memoare "publikacijom punom uvida, otkrića, samoispitivanja i važnih, teško postignutih shvatanja o večnoj moći ljubavi nad tugom".

Autobiografija prati objavljivanje Netfliksovog dokumentarca o Hariju i Megan, u kom je princ Hari rekao da je "zastrašujuće" da njegov brat "viče i urla" na njega tokom sastanka na vrhu na kom se raspravljalo o budućnosti para u kraljevskoj porodici.

Bračni par Saseks je takođe govorio o tome zašto su odlučili da odustanu od kraljevskih dužnosti i da se presele se u SAD, kritikujući britanski medije i unutrašnje funkcionisanje kraljevske institucije.

U dokumentarnoj seriji, princ Hari je priznao da je usred odluke da napusti kraljevsku porodicu i dužnosti ostao bez nekoliko prijatelja.

- Promenio sam se do te mere da sam prerastao svoje okruženje. Dakle, ovo je bilo najočiglednije mesto za dolazak- rekao je Hari kada se dotakao Montesita u Santa Barbari, mestu gde su se Megan i on preselili.

- Postoje trenuci kada sam bio ljut, ali ne mogu da budem toliko ljut jer, iskreno, osećam da smo upravo tamo gde bismo trebali da budemo. Prešli smo na drugu stranu - dodao je.

Ipak, neke stvari mu nedostaju iz starog života, što je potvrdio u dokumentarcu.

- Nedostaju mi čudna porodična okupljanja kada smo svi nekako okupljeni pod jednim krovom u, znate, određeno doba godine. To mi nedostaje - rekao je Hari.

- To što sam bio deo institucije, značilo je da sam u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako da mi nedostaje Velika Britanija, nedostaju mi prijatelji - zaključio je tada, a sada svi željno čekau objavljivanje njegovih memoara.

Kako je ranije najavljeno, knjiga prati Harijeva sećanja od detinjstva do danas pa se nagađa da će otkriti dela članova porodice zbog kojih bi javnost mogla skroz da promeni mišljenje o njima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati