Zabava

[ Izvor: Mediji ]

14. 12. 2022. 18:03 26

Sergej razotkrio Biljanu Srbljanović, ona ga izvređala

Nakon što je Sergej Trifunović podsetio na aktivnosti spisateljice i profesorke FDU Biljane Srbljanović iz devedesetih godina, kada je, kako on kaže, razbijala vrata fakulteta i pisala za četnički list "Pogledi", a potom promenila svoje stavove - Biljana Srbljanović je, najblaže rečeno, pobesnela.

Nakon Sergejevog viralnog tvita Biljana Srbljanović prosula je salvu uvreda na račun glumca i političara, neizgovarajući njegovo ime, ali polovično deleći navodne stvari koje je radio u prošlosti.

- Lik koji premijerku naziva "Čale" i koji je rođenje deteta propratio rečima da sad ima četiri sise da ga doje, nije vas razljutio nikad zbog toga. Ni zbog druga što je šamarao ženu iz NDVBGD, pa pobegao. Ni zbog Ulemeka, Cece, Arkana i nepranja. Ne. On je i dalje "opozicija" - glasi tvit Biljane Srbljanović koja na društvenim mrežama koristi pseudonim Leya Keller.

Ona je postom nastavila sa uvredama na račun Sergeja Trifunovića.

- Bukvalno me zabole za tog čoveka. Nemam šta više da kažem. Ali uredništvo Nova tačka rs je ipak naložilo mladoj novinarki iz sasvim drugog polja ekspertize (šta god ja mislila o Grandu), da skrpi tekst u kom je ovaj napušteni čovek merodavni sagovornik - napisala je ona.

- Što nisu zvali Bogdanu da kaže šta misli o meni? Ili Vendi, koju promovišu ona sto posto ima stav. To bi imalo više smisla - napisala je Biljana dodatno, ali je prećutala da je Trifunovićeve tvrdnje na Tviteru javno potvrdila i glumica i producentkinja Bojana Maljević, koja je takođe u to vreme studirala na FDU.

Biljana Srbljanović, koja je, kako piše Nova.rs, dobila gotovo nikakve reakcije na svoje tvitove, nije objasnila razlog zbog kojih je promenila svoje ultranacionalističke stavove iz prošlosti. I iako je sasvim u redu promeniti mišljenje, ono što korisnici Tvitera, ali i Sergej Trifunović, zameraju spisateljici, jeste činjenica što ona negira da je uopšte bila ultranacionalistički - desno orijentisana tokom ratova devedesetih godina.

O njenim stavovima kojih se sada evidentno stidi postoje i konkretni dokazi. Biljana Srbljanović pisala je za četnički magazin "Pogledi".

A šta je to uradio Sergej Trifunović što je razbesnelo Srbljanović?

Napisao je tvit u kojem je rekao da je bez blama i obraza.

- Evo, ja je napadam zato što je bez blama. Bez blama, mozga i obraza. Nije mi spasavala du*e i ne znam nikog kome jeste. Niži oblik postojanja od Krstića - napisao je Trifunović.

On je potom podsetio i na prošlost Biljane Srbljanović.

- To ne znam, a ovo je javna taraba. Ceo put od Bokanovog desnog krila koje u martinkama gazi sve nesrpsko do žene Neše Struje neimara malih elektrana kakva bi to tragedija bila da je neko vredan pomena - rekao je on.

Sergej Trifunović je i ranije pisao o Biljani Srbljanović i podsećao na njenu "verziju" iz devedesetih godina. Onda kada nije bila liberal kako se danas predstavlja, već desničarka.

- Sećam se Biljane Srbljanović koja kao student I godine dramaturgije i član "Belih Orlova", u kožnom mantilu martinkom udara vrata menze na FDU i sa vrata u maniru politkoma vikne: "Vi ovde jedete i pijete dok naša braća u Slavoniji i Baranji ginu!" Biki, koliko još lica imaš? - pisao je ranije Sergej.

Ovu informaciju je potvrdila i glumica i producentkinja Bojana Maljević.

- Jeste, to je bilo iste godine kad je Mirjana Miočinović prestala da predaje na FDU. Od kad je počeo rat nije se više vratila za katedru, a ni u menzu - napisala je ona.

- Da, ali to je Mirjana Miočinović. A ovo je Biljana Srbljanović. Čak sam i bio na tom času u 9 ujutro kad je ušla vidno uznemirena i rekla: "Drage kolege, ja ne mogu da predajem dubrovačku književnost u času dok se divljački razara Dubrovnik". Otišla i nije se vratila - dodao je Sergej.

- Pa da, samo kažem da je bilo gotovo istovremeno. Dva ta događaja. Dve osobe. Dva stava, tada - dodala je Maljević.

- I ti se dakle sećaš ovoga, da ne bude da izmišljam? - zaključio je Sergej.

Biljani Srbljanović ovih dana na Tviteru zameraju i mnoge druge stvari. Korisnici tvitera navode da je spisateljica licemerna i da je borkinja za ljudska i ženska prava samo onda kada njoj to odgovara. U prošlosti je delila fotografije osvetničke pornografije Pavla Grbovića, njegovu suprugu Ninu je nazvala "guskom", vređala je novinare i novinarke koji su je kritikovali, ili koji su kritikovali vlast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati