Zabava

Promo

08. 08. 2022. 06:00 0

Veliki koncert Hladnog piva u Novom Sadu

„Teško je biti ful kad si kul ”, je stih benda Hladno pivo i zaista jeste tako. Osim ako nisi Hladno Pivo i ako ne nastupaš u Evropskoj prestonici kulture 8. oktobra 2022 godine sa početkom od 21 čas u Hali 2 Novosadskog Sajma. Obeležavajući tri i po decenije rada, Kekin i ekipa održaće koncert u Novom Sadu u okviru ovogodišnje turneje „35 za 35”.

Prema rečima organizatora, prisutna publika će biti svedok velikog zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla. Hladno pivo, na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji. Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike koji danas, u 21. veku odrastaju uz muziku i tekstove Hladog piva.

Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme: "Jednim Osmijehom", "Pitala si me", "Ne Volim te", "Ezoterija", "Biološki Sat", su samo neki od hitova koje će su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati.

Hladno pivo je bend koji je za 35 godina karijere uspeo iz albuma u album da sazreva i postaje kvalitetniji, kako muzički tako i tekstualno što je zaista retkost na našiim prostorima, s obzirom da bendovi uglavnom posle naglog uspeha, doživljavaju i nagle padove. Sa bendom Hladno Pivo, situacija nije bila takva. Već upravo obrnuta, posle uspeha, dolazili su još već uspesi; pune koncertne sale i dvorane, eminentne nagrade iz čitavog svega kada je u pitanju muzička industrija.

Novinarka Dragana Prica Kovačević će primetiti u tekstu u kojem će pročešljati čitavu diskografiju benda, da su u više od tri decenije postojanja uvek bili na pravoj strani, i da su se uvek borili protiv opštenarodne apatije. U više od tri decenije postojanja mogli bismo reći da je Hladno pivo uvek bilo na pravoj strani i da se uvek borilo protiv opštenarodne apatije.

Ovoga puta borba protiv opštenarodne apatije se nastavlja u Novom Sadu, u Hali 2 novosadskog sajma, prostoru koji sve jače biva iscrtan na mapi rokenrola kada su u pitanju dešavanja i koncerti. Hala 2 koja je do pre samo nešto više od godinu dana bila prepoznatljiva po rejv žurkama, od nedavno uspeva ga ugosti neke od najvećih imena sa muzičke scene na Balkanu; Leb i Sol, Atomsko Sklonište, Edo Maajka, Letu Štuke… i brojni drugi, među kojima će za kratko vremena biti dopisano i Hladno Pivo, kao jedno od najznačajnijih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije.

Ono što predstavlja još jedan kuriozitet je to što je za najveće poštovaoce Hladnog piva osmišljen i fan pit, u kojem će ljudi moći da komuniciraju sa svojim muzičkim herojima, ali i da iz nešto ekskluzivnijeg mesta prisustvuju pomenutom muzičkom spektaklu.

Karte za koncert se mogu nabaviti putem sajta GIGSTIX i to u pomenute dve varijante; parter, u iznosu od 1200 dinara, i fan pit u iznosu od 1700 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati