Zabava

Direktno.rs

20. 07. 2022. 20:35 0

Životna priča Andree Bočelija

Studirao je prava i godinu dana se bavio advokaturom, ali se tokom studija izdržavao pevajući u barovima. Davne 1992. njegov talenat je prepoznat, a ostalo je istorija...

Andrea Bočeli danas je najpoznatiji i najcenjeniji opersi pevač, a mnogi ne znaju da je ovaj Italijan jednom prilikom javno odao čast svojoj majci Edi, jer nije poslušala savet doktora i pobacila, nakon što su joj rekli da će on imati neku vrstu deformacije.

Tenor koji je širom sveta prodao više od 70 miliona ploča, na jednom koncertu u rodnoj Italiji 2010. godine publici je ispričao priču o jednoj trudnoj ženi koja je primljena u bolnicu jer je imala upalu slepog creva.

"Doktori su joj stavili led na stomak, a kad se tretman završio rekli su joj da bi trebalo da pobaci dete, jer je to najbolje rešenje, pošto će beba da se rodi sa nekom vrstom invaliditeta. Ali mlada i hrabra žena odlučila je da neće da abortira i dete je rođeno. Žena je bila moja majka, a ja sam bio dete", rekao je Andrea svirajući na klaviru, osvetljen na bini samo plavim svetlom. U emotivnom izlivu dodao je da je zbog cele priče pristrasan, ali da smatra da je to bila prava odluka.

"Nadam se da će to da ohrabri mnoge druge majke koje bi mogle da se nađu u sličnoj teškoj situaciji, ali žele da spasu život svoje bebe", poručio je tom prilikom Bočeli.

Ubrzo nakon što se rodio 22. septembra 1958. dijagnostikovan mu je urođeni glaukom, zbog kojeg je ostao delimično slep. Nakon što ga je pogodila lopta u glavu kad je imao 12 godina, u potpunosti je izgubio vid.

U svojoj poruci on nije objasnio zašto su doktori preporučili abortus u vreme kad je takva praksa još bila ilegalna u Italiji. Abortus je u toj zemlji postao legalan u maju 1978., kada je Italijankama odobreno pravo da prekinu trudnoću na sopstveni zahtev u prvih 90 dana. Pre toga pobačaj je mogao da se obavi samo ukoliko je fetus bio ozbiljno deformisan ili je život majke bio u velikoj opasnosti.

Bočeli nije rekao ni da li se njegova majka podvrgla operaciji slepog creva niti je opisao na šta su doktori sumnjali u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem.

Pevačka zvezda Andrea Bočeli ističe da je beskrajno zahvalan svojoj majci što je poslušala sebe i nije ga abortirala.

Magazin People ga je 1998. uvrstio na listu 50 najlepših ljudi na svetu. Rođen je u Toskani i odrastao je na farmi sa ocem Alesandrom, majkom Edi i bratom Albertom. Njegovi roditelji proizvodili su vino u seocetu La Sterca, a i dan danas Edi i Alberto žive u porodičnom domu, dok mu je otac preminuo 2000. godine.

Još kao dečak Andrea je pokazivao ogromno zanimanje za muziku. Edi je često govorila da je muzika jedina stvar koja može da ga uteši i da ga smiri. Sa šest godina je počeo da svira klavir, a kasnije je naučio da svira flautu, saksofon, trombon, harfu, gitaru, bubnjeve i trubu.

Andrea je celo svoje detinjstvo obožavao da peva, a sa 14 godina pobedio je na prvom pevačkom takmičenju legendarnom melodijom "O sole mio". Međutim, otišao je na studije prava u Pizi. Da bi se izdržavao, pevao je po barovima, ali je ipak završio studije i proveo godinu dana radeći kao advokat.

Godine 1992., italijanska pop zvezda Cukero otvorio je audiciju za tenore kako bi snimio demo za svoj album i poslao ga Lučanu Pavarotiju. Nakon što je slavni tenor čuo Andreu kako peva, rekao je Cukeru da snimi pesmu sa njim. Demo snimak je poslat Katerini Kaseli, koja je posle bila Bočelijeva mendžerka i producentkinja. Nakon toga usledio je neverovatan uspeh.

Za veme studija upoznao je svoju, sada već bivšu suprugu Enriku, sa kojom ima dva sina – Amosa i Matea. 2014. oženio se Veronikom Berti sa kojom je dobio ćerku Virdžiniju.

Andrea je jednom za "The Guardian" izjavio da je njihov brak zapravo počeo kada su se upoznali, a upoznali su se 2002. godine na jednoj zabavi. Veronika je tada imala samo 18 godina, a nakon što ju je upoznao, iste večeri joj je otpevao ariju.To je bilo dovoljno - pesmom ju je osvojio!

"Svi su bili tamo, bio je to zaista divan trenutak između nas. To je bio najbrži, najhitriji početak, jer smo iste noći počeli da živimo zajedno", rekao je Bočeli. Kako je rekao razlika od 26 godina je učinila stvari lakšim, a ne težim.

Izvor: wanted.mondo.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati