Zabava

Direktno.rs

15. 07. 2022. 19:01 10

Bivša voditeljka Slagalice šokira stavovima

Danijelu Pantić smo godinama gledali u kvizu "Slagalica", po kojem je postala poznata. Voditeljka je posle nekoliko godina napustila RTS i posvetila se potpuno drugačijim stvarima. Naime, ona danas vodi radionice o zdravoj ishrani i komunikaciji, pa je postala neka vrsta lajfkouča.

Danijela se odavno posvetila istraživanju sirove hrane. Ona smatra da su se ljudi u prošlosti zdravije hranili, kada nije bilo zapakovane hrane iz supermarketa. Ali, otišla je korak i dalje, pa je iz svoje ishrane izbacila jaja, mlečne proizvode, a gleda i da što manje konzumira termički obrađenu hranu.

"Kada postanete svesni činjenice da način ishrane umnogome utiče na vaše zdravlje, postaje vam važnije šta imate u frižideru, tanjiru i stomaku. Pre deset godina prestala sam da jedem sve vrste mesa, uključujući i ribu. Kada sam izbacila meso iz ishrane, neko vreme bila sam lakto-ovo vegetarijanka, jela sam mleko i jaja, a potom sam se odrekla i tih namirnica i postala veganka. Postila sam, jela sirovu hranu i čistila organizam od toksina životinjskog porekla. Sve te faze su mi prijale jer su mi donele nova saznanja o uticaju hrane na organizam, dobar san, više energije i bolje zdravlje", rekla je davne 2014. godine. A sudeći po njenom Instagram profilu, i dalje se drži tog režima ishrane.

Javnost je šokirala i njena izjava da svog sina takođe hrani isključivo veganskim namirnicama - ali i da neće da ga vakciniše. Danijela se pored već kontraverznih stavova odlučila i da se porodi kod kuće, u kadi.

"Ignjat uživa u slatkom voću i kašicama koje sama pravim od manga i jabuke, banane, avokada, šargarepe, kokosa i cvekle, a sve to je slatko. To su ukusi na koje se navikava već sada, sa sedam meseci, a ne na veštačke, nezdrave šećere", rekla je svojevremeno.

"Ne verujem u ‘lekove’ koji imaju toliko negativnih efekata kao vakcine i za koje proizvođači ne mogu da garantuju. Nije dokazano ni da se može na veštački način stvoriti imuni sistem, niti je posle vakcinacije urađeno istraživanje o njenim posledicama. Verujem da se deca rađaju zdrava i da njima samo treba jačati imuni sistem, pre svega zdravim načinom života, a ne izazivati ga vakcinama sa umrtvljenim virusima, živom i konzervansima", izjavila je jednom prilikom, potpuno ignorišući sve naučne činjenice i medicinsku praksu zahvaljujući kojoj smo iskorenili brojne smrtonosne bolesti, a glavna je ta da je pravovremena vakcinacija dece od neprocenjivog značaja za zaštitu stanovništva od ozbiljnih i po život opasnih zaraznih bolesti i da svaki prekid sprovođenja imunizacije dovodi i decu i celokupnu zajednicu u neposredan rizik od oboljevanja i gubitka kolektivnog imuniteta.

Danijela tvrdi da vas može naučiti "komunikaciji", a sudeći po citatima koje deli na svom profilu, ubeđena je da promenom misli možemo promeniti čitav svoj život.

Takvu neku filozofiju praktikuje i njena hrvatska koleginica Ana Bučević i njoj slični lajfkoučovi, koji veruju da je "vizuelizacija" onoga što želimo da nam se desi dovoljna da sve želje zapravo i ostvarimo.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati