Zabava

Direktno.rs [ Izvor: Ravno do dna ]

26. 06. 2022. 15:21 2

Konstrakti ovacije u Zagrebu: Dobila knjižicu na poklon

Pevačica i nova regionalna pop ikona Konstrakta i bend Zemlja Gruva nastupili su u subotu premijerno u zagrebačkoj Tvornici kulture. Oni su oduševili publiku dvosatnim nastupom, piše portal Ravno do dna.

- Pazite šta radite večeras, danas imamo manje prava nego pre - izjavila je Konstrakta već na samom početku koncerta prilikom izvedbe druge po redu pesme "Plodni dani" referirajući se tako na odluku Vrhovnog suda SAD-a o ukidanju prava na pobačaj.

Trenutno najpopularnija pop pevačica u regiji time je već u startu dobila ovacije zagrebačke publike, piše Ravno do dna.

- No, još važnije bilo je što je već s prvim stihovima pesme "Nobl" kojom je otvoren koncert, bilo jasno da Konstrakta nije proizvod ili poza, već pevačica koja svojom prirodnošću nekako neverovatnom lakoćom nosi posledice turbulencije slave koja joj se dogodila doslovce preko noći. Ima nešto balaševićevsko u njoj, u stavu neusiljene normalnosti zbog čega nekako štrči spram mnoštva drugih kojima pozornica ubija spontanost - piše ovaj portal i dodaje:

- Glas je razuma i digniteta, i gledajući njenu brzorastuću harizmu bude nekako toplo oko srca jer tu harizmu nosi prava osoba. Gotovo se čini da je to nužnost i olakšanje u ovom trenutku i prostoru gde smo svi nekako debelo umorni od ispraznih likova, kojekakvih birtijaških bukača i bezličnih poltrona kojima ni svakodnevni trud medijskog aparata ne može doneti ni trunku harizme iz nekih pravih pobuda u kojima se slavi talenat, poštenje, ljudskost ili ljubav. Umorni smo od polusveta spram kog je jedna pevačica neprikosnoveni nobl, ali ne nobl u malograđanskom smislu, već najpre kao uzvišenost duha koji je topao, prijateljski, empatičan, pristojan, duhovit i koji se ne guši u umišljenosti u vlastitu veličinu, što bi sama Konstrakta rekla: "Konstrakta nosi šiške i inače je normalna žena" - navodi portal.

U subotu su Konstrakta i Zemlja Gruva izvodili i muziku Dina Dvornika. I to na neobično kvalitetan način, i pred mahom mladom publiku koja Dina možda nikad nije ni videla uživo na pozornici.

- Mi smo imali fazu kad smo svirali obrade Dina Dvornika - rekla je Konstrakta bez okolišanja pre nego što je najavila "Afriku".

Dinova "Afrika" u izvođenju Konstrakte i Zemlje Gruva bila je protkana zaraznim "afrobitom" da bi se na "medliju" pretvorila u "Le Freak" grupe "Chic" sa malom razlikom što je iskorišćena i igra reči u kojoj je Konstrakta umesto "Freak out" pevala "Aaaa-frika", a zajedno sa njom i cela dvorana pre nego što je opet u finalu postala Dinova "Afrika". Pred kraj je slično preobraćenje dobila i "Zašto praviš slona od mene" u "Safe From Harm" Massive Attacka (što ne samo da se glazbeno aranžmanski izvrsno nadopunjuje, već i kroz teme tekstova).

Njene pesme poput "Žvake", "Neam šamana", "Mekano" i spomenutih "Nobl" i "Plodni dani" publika je pevala uglas, a prilikom izvođenja "In Corpore Sano" Konstakta jedva da se čula. Prvi put u zvaničnom završetku koncerta, a potom kad je na bisu izveden celi "Triptih".

Suludo zabavnih momenata bilo je na pretek. Konstrakta je tako uvela novi običaj da prima darove na pozornici pred kraj koncerta uz podlogu evrovizijske muzike kad joj je dvoje iz publike uručilo bukete i ukrasne papirnate vreće pune nekog sadržaja, dobivši zauzvrat Konstraktin zagrljaj. Žene su konstantno bacale grudnjake na pozornicu kao da se kojim slučajem pred njima šepuri Mik Džeger, a ne "Konstrakta sa šiškama, koja je inače normalna žena".

- Moraću da organizujem novu fioku za bruseve - rekla je dok je uredno skupljala grudnjake po pozornici i kačila ih na stalak mikrofona, te dodala:

- Za dane kad me uhvati depresija, da samo otvorim, pogledam unutra i nakon toga zatvorim. Da se prisetim ovog trenutka.

Međutim, letele su i muške košulje i novčanice, i to prva od 100 kuna, pristizale boce pića… Kad se to pretvorilo u pomamu, Konstrakta je rekla publici da ne moraju da bacaju novčanice jer joj je karijera u poslednje vreme dobro krenula.

Najoriginalniji dar iz publike ipak je bila kartica hrvatskog zdravstvenog osiguranja na njeno ime. Konstrakta je pak publici delila peškire nakon izvedbe "In Corpore Sano".

Nizao se tako red ozbiljno dobre i u najvećoj meri plesne muzike, pa red neviđene zabave, i to u obostranoj razmeni izuzetno pozitivne energije, tako da su dva sata doslovce proletela.

- Iako se ovaj portal ne bavi praćenjem koncerata u obliku društvene hronike pa da uglavnom broji poznata lica, ipak je bilo posebno lepo videti i jednu Josipu Lisac, a potom i Darka Rundeka u redovima publike. To zaista nije mala stvar - navodi na kraju Ravno do dna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati